Utorak, 11.11.2014.

10:49

DSS: Nije Srbiju ponizio Rama

Nije Edi Rama ponizio Srbiju, već premijer Vučić svojim neadekvantim odgovorom, izjavila je liderka DSS Sanda Rašković Ivić.

Izvor: Beta

Default images

Predsednica Demokratske stranke Srbije (DSS) Sanda Rašković Ivić ocenila je danas da Srbiju nije ponizio albanski premijer Edi Rama svojim izjavama o Kosovu već premijer Srbije Aleksandar Vučić zbog neadekvatnog odgovora i jer je dozvolio da on nastavi svoju posetu u Preševu.

"Jedini pravi odgovor države Srbije albanskom premijeru na njegov otvoren neprijateljski gest prema Srbiji morao je da bude otkazivanje daljeg gostoprimstva i prekid posete. Ovako je, snishodljivošću srpske vlasti prema Briselu i Vašingtonu, koji su insistirali na održavanju ove sramne posete, Srbija još jednom ponižena i tu nikakva kvazipatriotska retorika predsednika Vlade Srbije ne može da pomogne", navela je Sanda Rašković Ivić.

U pisanoj izjavi, predsednica DSS-a je rekao da je Ramina poseta višestruko skandalozna.

"Nije premijer Albanije, jer i ne može, ponizio Srbiju, već je to učinio predsednik srpske Vlade. Niko spolja, a ponajmanje Edi Rama, ne može da ponizi Srbiju: mogu, kao što to i čine, da je vređaju i da je ucenjuju, ali da je ponize mogu samo oni koji Srbiju predstavljaju, a na ucene pristaju i na uvrede neprimereno odgovaraju", dodala je Sanda Rašković Ivić.

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je juče u Beogradu da je Kosovo nezavisna država i da je to realnost koja se ne može menjati i koju treba prihvatiti. Reagujući na izjavu Rame, Vučić je kazao da nije očekivao provokaciju albanskog premijera i da on ne može da dozvoli da neko ponižava Srbiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Masovni udar: Oglasilo se rusko ministarstvo

Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa na ukrajinske energetske objekte koji podržavaju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13:08

1.6.2024.

1 d

Svet

Prevara veka: Optužen vodeći evropski proizvođač

Evropski proizvođač meda, Famille Michaud Apiculteurs, najstarije udruženje potrošača u Zapadnoj Evropi, optuženo je da svoj med prodaje kao potpuno francuski i tako obmanjuje jer njihov med zapravo dolazi iz drugih zemalja, uključujući i one van Evrope.

7:31

1.6.2024.

1 d

Podeli: