DS bi Alimpića u privremeno veće

Izvor: B92, 24.Okt.2013, 23:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"DS bi Alimpića u privremeno veće"

Beograd -- Demokratska stranka bi u privremeno veće za upravljanje Beogradom do izbora mogla da predloži Zorana Alimpića, sazanje Danas od izvora iz DS.

Alimpić trenutno obavlja funkciju zamenika predsednika Skupštine grada Beograda.

Međutim, kako kažu izvori lista Danas, demokrate još nisu donele konačnu odluku o učešću u privremenim organu uprave jer čekaju predlog za njegov sastav kao i koncept njegovog rada.

Kako je rečeno ovom beogradskom listu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odluka će zavisiti od toga koliko će DS imati mesta u petočlanom veću. Demokrate smatraju da sastav tog organa treba da odražava sliku Skupštine grada, i da oni kao najveća odbornička grupa ne mogu imati manje članova privremenog veća od naprednjaka, koji u gradskom parlamentu imaju manji broj odbornika.

Alimpić za Danas nije želeo ni da potvrdi ni da demantuje da bi mogao da bude predložen za privremeni organ.

Premijer Srbije Ivica Dačić rekao je da će sa prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem možda sledeće nedelje razgovarati o formiranju privremene uprave o Beogradu, i da bi se krajem te sedmice razgovaralo o personalnim rešenjima za privremeno veće.

On je potvrdio da će u privremenoj upravi biti odbornici SPS i stranke koje su do sada činile gradsku skupštinu, ali da to ne mora da bude tako, jer formulacija članova zakona koji to reguliše to omogućava. "Formulacija je takva da ne moraju biti odbornici i to daje malo širi prostor za razmišljanje i zato treba dobro razmisliti koja su najbolja rešenja, jer su pred nama važni meseci za funkcionisanje grada, pred nama je zima“, rekao je Dačić.

Predsednik beogradskog odbora SPS Aleksandar Antić izjavio je da će ovih dana, možda već danas, početi konsultacije s Vladom o formiranju privremene uprave. On očekuje formiranje tog tela za desetak ili petnaest dana. Antić je kazao da će iz redova socijalista u privremeni organ predložiti Nikolu Nikodijevića, koji je do sada bio član Gradskog veća.

Prema njegovim rečima, lokalni izbori u Beogradu trebalo bi da se održe krajem februara ili početkom marta. On je rekao da se u SPS već razmišlja o kandidatu za gradonačelnika. "Ne bih da licitiram o imenima, ali pretpostavljam da ćemo ići na neka mlađa kadrovska rešenja od Milutina Mrkonjića“, naveo je Antić. Na pitanje da li bi se on kandidovao, Antić je odgovorio da će u slučaju da to bude zahtev partije razmisliti, jer su njegovi prioriteti u politici uvek bili vezani za Beograd.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.