DS: Ponovo napadnuti naši aktivisti

Izvor: B92, 29.Mar.2016, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Ponovo napadnuti naši aktivisti

Beograd -- Demokratska stranka (DS) saopštila je da su danas na pijaci Đeram u Beogradu ponovo napadnuti aktivisti te partije.

Funkcioneri DS, među kojima i Nataša Vučković, Balša Božović, Dragan Šutanovac, napadnuti su u nedelju 27. marta, nakon čega je četvorici uhapšenih određeno zadržavanje do 48 časova.

Predsednik DS Bojan Pajtić rekao je juče da je taj napad pokušaj ubistva.

Na to je premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio da je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << snimak napada na članove DS falsifikovan, odnosno skraćen i da važne stvari nisu prikazane javnosti, a DS je objavila sirovi materijal tog snimka.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su četiri osobe, osumnjičene da su učestvovale u napadu na aktiviste DS, u opštini Zvezdara.

Predsednik beogradskih demokrata Balša Božović pozvao je danas ministra unutrašnjih poslova i šefa beogradske policije da umesto što zlouptrebljavaju policiju otkriju ko su organizatori napada na pripadnike Demokratske stranke, u nedelju na Djermu.

Božović je rekao da policiju danas zloupotrebljavaju političari, među kojima i sam ministar policije, a ne pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, saopštila je Demokratska stranka (DS).

On je kazao da je to moglo da se vidi "u jučerašnjoj emisiji TV Pink u kojoj je sedeo šef beogradske policije (Veselin Milić) dok su gosti relativizovali napad na funkcionere i aktiviste DS, na narodne poslanike, na koje se jurišalo nožem i razbijenim flašama"

Božović je istakao da to sve utiče na bezbednost u glavnom gradu "i da nije slučajno što je Beograd najnebezbedniji grad u Evropi, odmah posle Kijeva, a Beograđani se osećaju nesigurno".On je naglasio da ni dva dana posle napada ministar policije ne saopštava ko je organizator napada na poslanike, funkcionere i simpatizere DS, navodeći da stranka tu istragu traži zbog građana koji se osećaju nesigurno.

Božović je apelovao na ministra policije i šefa beogradske policije "da makar pola vremena, od onog koje troše da bi od žrtava napravili huligane i napadače, potroše na otkrivanje organizatora napada".

Prema njegovim rečima, to bi pokazalo da u Beogradu i Srbiji postoji vladavina prava i da su građani bezbedni.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.