DS: Decenija od najveće afere Novog Sada

Izvor: RTS, 21.Feb.2015, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Decenija od najveće afere Novog Sada

Gradski odbor Demokratske stranke Novog Sada organizovao je akciju na novoj autobuskoj stanici u tom gradu, obeležavajući 10 godina od početka gradnje tog objekta koga su nazvali "najvećom aferom u istoriji Novog Sada".
Predsednik novosadskih demokrata Veljko Krstonošić je rekao da je "glavni krivac za tu aferu Maja Gojković koja je u to vreme bila gradonačelnica Novog Sada", prenosi Tanjug.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Krstonošić je naveo da u presudi Kasacionog suda stoji da je sa umišljajem prekršen zakon kada je potpisivan ugovor o početku gradnje nove autobuske stanice koja je u privatnom vlasnistvu.
"Grad je tom prilikom oštećen za 400 miliona dinara što su sredstva za koja se moglo napraviti nekoliko vrtića, rekonstruisati stadion Karađorđe, urediti Petrovaradinska tvrđava ili urediti Riblja pijaca i Trg republike", tvrdi Krstonošić.
On je dodao da je DS podnela krivičnu prijavu protiv Maje Gojković zbog štete koju je nanela Novom Sadu, ali je rekao da je tužilaštvo pre nekoliko dana odbilo tu prijavu.
Krstonošić je kazao i da se od aktuelnog gradonačelnika Miloša Vučevića očekivalo da zatraži odgovornost nadležnih za tu aferu, ali kako je kazao, to nije učinio već "se svrstao na stranu svoje strančke koleginice, današnje predsednice Narodne skupštine".
Na kraju akcije novosadske demokrate otkrile su ploču na zidu autobuske stanice na kojoj se nalazi slika makete te stanice i slika Maje Gojković uz tekst "Zadužbina Maje Gojković o trošku građana Novog Sada".

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

DS: Decenija od najveće afere u N. Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Feb.2015

Gradski odbor Demokratske stranke Novog Sada organizovao je danas akciju na novoj autobuskoj stanici u tom gradu, obeležavajući 10 godina od početka gradnje tog objekta koga su nazvali "najvećom aferom u istoriji Novog Sada"...Predsednik novosadskih demokrata Veljko Krstonošić je rekao da je "glavni...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.