DS: Borićemo se protiv predloga zakona o radu

Izvor: RTS, 11.Jul.2014, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Borićemo se protiv predloga zakona o radu

Demokratska stranka poručila je da će se boriti protiv Predloga zakona o radu i da neće pristati na "politiku privlačenja investitora kroz umanjenje prava radnika", za koju je optužila Vladu Srbije.

Kako se navodi u saopštenju Demokratske stranke, Zakon o radu donosi se daleko od očiju javnosti, na štetu radnika, krišom, uz pomoć prevara i podmetačina, različitih verzija, uz konstantno dodatno umanjenje prava radnika, zbog nesposobnosti Vlade da privuče investicije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na neki drugi način.

"Sve obmane i neistine koje je Vlada plasirala o Zakonu o radu, uključujući i onu da je nacrt dostupan i poznat već godinama kao i onu da Vlada želi da postigne dogovor sa sindikatima, pale su u vodu", navela je DS povodom obrazloženja predstavnika sindikata o razlozima za prekid pregovora sa Vladom, prenosi Tanjug.

Demokratska stranka nikada neće pristati na politiku koja jedini način da privuče investitore vidi u umanjenju prava radnika, dodala je ta stranka i poručila da će se boriti protiv Predloga zakona za koji tvrdi da će naneti štetu i radnicima i onima koji traže posao, kao i svima koji na bilo koji način učestvuju na tržištu rada.

Predsednik stranke Bojan Pajtić rekao je da donošenje zakona o radu bez javne rasprave i sagledavanje njegovih posledica pogoršava situaciju i za mlade u Srbiji.

"Srbija je danas drzava u kojoj je 50 odsto mladih do 30 godina nezaposleno, a takva situacija je neprihvatljiva", rekao je Pajtić na konferenciji "Liderstvo na Balkanu" na kojoj učestvuju mladi iz regona, saopštio je DS, prenosi Beta.

Naveo je da je socijaldemokratija trenutno ugrožena širom Evrope jer su u mnogim zemljama populističke i demagoške snage preuzele vlast, ali to građani Srbije vide i na svojoj koži.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

DS: Borićemo se protiv zakona koji umanjuje prava radnika

Izvor: Press, 11.Jul.2014

Kako se navodi u saopštenju Demokratske stranke, Zakon o radu donosi se daleko od očiju javnosti, na štetu radnika, krišom, uz pomoć prevara i podmetačina, različitih verzija, uz konstantno dodatno umanjenje prava radnika, zbog nesposobnosti Vlade da privuče investicije na neki drugi način..."Sve...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.