DS: Borićemo se protiv zakona koji umanjuje prava radnika

Izvor: Press, 11.Jul.2014, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Borićemo se protiv zakona koji umanjuje prava radnika

Kako se navodi u saopštenju Demokratske stranke, Zakon o radu donosi se daleko od očiju javnosti, na štetu radnika, krišom, uz pomoć prevara i podmetačina, različitih verzija, uz konstantno dodatno umanjenje prava radnika, zbog nesposobnosti Vlade da privuče investicije na neki drugi način.

"Sve obmane i neistine koje je Vlada plasirala o Zakonu o radu, uključujući i onu da je nacrt dostupan i poznat već godinama kao i onu da Vlada želi da postigne dogovor sa sindikatima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << pale su u vodu", navela je DS povodom obrazloženja predstavnika sindikata o razlozima za prekid pregovora sa Vladom.

Demokratska stranka nikada neće pristati na politiku koja jedini način da privuče investitore vidi u umanjenju prava radnika, dodala je ta stranka i poručila da će se boriti protiv Predloga zakona za koji tvrdi da će naneti štetu i radnicima i onima koji traže posao, kao i svima koji na bilo koji način učestvuju na tržištu rada.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

DS: Borićemo se protiv predloga zakona o radu

Izvor: RTS, 12.Jul.2014, 15:29

Demokratska stranka poručila je da će se boriti protiv Predloga zakona o radu i da neće pristati na "politiku privlačenja investitora kroz umanjenje prava radnika", za koju je optužila Vladu Srbije...Kako se navodi u saopštenju Demokratske stranke, Zakon o radu donosi se daleko od očiju javnosti,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.