DRŽAVA GORI OD PROTESTA, A MAKRON SE PROVODI: Francuski predsednik izazvao lavinu kritika (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jun.2023, 12:37

DRŽAVA GORI OD PROTESTA, A MAKRON SE PROVODI: Francuski predsednik izazvao lavinu kritika (VIDEO)

Makron je prisustvovao koncertu Eltona Džona.

Francuski predsednik Emanuel Makron izazvao je kontroverze kada je viđen kako pleše i uživa na koncertu Eltona Džona, dok su se ulicama francuskih gradova odvijali nasilni protesti treću noć za redom.

Demonstranti su zapalili automobile, sukobili se sa policijom, a mnoge prodavnice su opljačkane.

Video from a night back of French President Emmanuel Macron attending an Elton John concert during >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << #FranceRiots , goes viral on social media. pic.twitter.com/CrkiHIz3CM

— Megh Updates 🚨™ (@MeghUpdates) June 30, 2023

Kritike su usmerene ka Makronu jer je prisustvovao koncertu umesto da se suoči s situacijom i podrži svoje ministre unutrašnjih poslova i policiju.

U nemirima je povređeno 249 policajaca i žandarma. Ova situacija je izazvala osudu javnosti i postavila pitanje o prioritetima predsednika u trenucima krize.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.