DRŽALA JE SVOJA CREVA U RUKAMA Nilski konj napao dve žene, jedva izvukle živu glavu od pobesnele životinje (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Dec.2021, 22:44

"DRŽALA JE SVOJA CREVA U RUKAMA" Nilski konj napao dve žene, jedva izvukle živu glavu od pobesnele životinje (FOTO)

Zastrašujuća priča

Nataša Vrani, 39, iz Albertona, izjavila je da je nju i njenu rođaku Belindu Njuman (62) napao nilski konj dok su bile u poseti rezervatu za divlje životinje u Hedsprutu, u Južnoafričkoj Republici, 14. novembra.

U svetski poznatom rezervatu prirode, koji vode Toni i Širli Žuber, žive dva nilskog konja - Džesika (21) i devetogodišnji Riči, za koje gospođa Vrani navodi da su napali nju i njenu rođaku.

Par je spasao ova dva nilska konja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kada su bili mladi i od tada žive s njima "kao deca" u kući, dok posetioci mogu da nahrane Džesiku i da je pomaze, navodi se na sajtu rezervata.

Gospođa Vrani je izjavila da su ona i njena rođaka sedele na travnjaku Žuberovih kada je Riči istrčao iz obližnje reke i napao ih, tvrdeći da ju je oborio na zemlju i "pocepao" stomak gospođi Njuman na komadiće.

Međutim, vlasnik Žuber je tvrdio da Riči nije napao dve žene, rekavši da je neki drugi divlji nilski konj koji živi u obližnjoj reci Blajd odgovoran za užasavajući incident.

Gospodin Žuber je takođe tvrdio da se incident nije dogodio u njegovom rezervatu i rekao da je rizikovao sopstveni život pokušavajući da dve žene zaštiti od divlje životinje.

Gospođa Vrani je rekla da je bila podvrgnuta dvema operacijama od napada, dok je njena rođaka gospođa Njuman, koja poznaje bračni par Žuber više od 20 godina, takođe imala operaciju.

Gospođa Vrani ostavila je negativnu recenziju na internetu o ovom rezervatu, gde je detaljno opisala šta se dogodilo i u kojoj je pozvala druge ljude da ne posećuju ovaj rezervat prirode.

- Kada sam ustala, Riči me je gurnuo na zemlju i nastavio da me ujede za obe noge i bacao me okolo kao krpenu lutku. Imao je moje obe noge u ustima, svakim sekundom sve jače grizući ih - napisala je ona.

Gospođa Vrani je navela da ju je Riči odneo prema reci dok je vrištala u pomoć, dok je gospodin Žuber, koji tada nije imao oružje, udarao životinju.

Opisala je i kako je njena rođaka skočila nilskom konju na leđa u pokušaju da ga natera da je pusti, ali je dodala da se životinja okrenula protiv gospođe Njuman nakon što ju je pustila.

- Potom se okrenuo protiv Belinde, gurnuo je na zemlju i počeo da joj cepa stomak na komade - opisala je ona.

Iako je bila povređena, tvrdila je da je otrčala u kuću da zamoli gospođu Žuber da iznese pušku napolje, ali je rekla da se onesvestila kada je stigla do kuhinje.

Gospođa Vrani je dodala da je, kada se probudila, gospođa Njuman stajala iznad nje, "držeći creva u ruci, pokušavajući da ih vrati nazad u stomak".

- To je bilo najtraumatičnije iskustvo u mom životu, a ja još uvek imam noćne more - izjavila je ona.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.