DRUG CEMIN JE ŽIVOT POSVETIO DOMOVINI I NARODU Pepeo pokojnog kineskog lidera rasut u more na ušću reke Jangce (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Dec.2022, 15:43

"DRUG CEMIN JE ŽIVOT POSVETIO DOMOVINI I NARODU" Pepeo pokojnog kineskog lidera rasut u more na ušću reke Jangce (VIDEO)

Pepeo pokojnog kineskog lidera Đijang Cemina rasut je danas u more na ušću reke Jangce, izvestila je državna novinska agencija Sinhua.

Kako navodi agencija u izveštaju, specijalni avion u kome se nazila urna sa pepelom, kružio je i polako leteo iznad glavnog grada Pekinga, opraštajući se od mesta gde se Đijang posvetio cilju Komunističke partije i zemlje, preneo je Rojters. 

Po dolasku u Šangaj, urna sa pepelom je pogrebnim kolima odnesena u vojnu luku >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Vusong, kada su je rođaci bivšeg kineskog lidera ispratili na Jangdžou, ratni brod kineske narodnooslobodilačke vojske koji je dobio ime po Đijangovom rodnom gradu Jangdžou, navodi Sinhua. 

Na ušću reke Jangce, Đijangova udovica Vang Đeping i drugi rođaci, kao i visoki član Komunističke partije, polako su rasuli Đijangov pepeo i šarene latice cveća u reku i more. 

- Drug Đijang Cemin je svoj život bezrezervno posvetio domovini i narodu - navodi Sinhua.

#江泽民逝世 #江泽民 #JiangZemin

滚滚长江东去,汇入辽阔大海。敬爱的江泽民同志,永别了!江泽民同志的英名、业绩、思想、风范将永载史册,世世代代铭刻在人民心中! pic.twitter.com/VX9DoUECqR

— hseoyn💯fo (@hseoyn1) December 11, 2022

U Pekingu je prošle nedelje kremirano telo bivšeg kineskog lidera, a partijski i državni rukovodioci, uključujući predsednika Kine Si Đinpinga i premijera Li Kećijanga, poklonili su se u bolnici tri puta pred telom Đijanga, pre nego što su ga ispratili do revolucionarnog narodnog groblja Babaošan. 

Bivši kineski predsednik i predsednik Komunističke partije Kine Đijang Cemin preminuo je 30. novembra u 96. godini.   

Bio je jedna od glavnih ličnosti kineske istorije poslednjih decenija, a vodio je državu u godinama kada se Kina otvorila prema svetu u ogromnim razmerama i doživela ekonomski rast.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Pepeo pokojnog kineskog lidera rasut u more na ušću reke Jangce

Izvor: B92, 11.Dec.2022

Pepeo pokojnog kineskog lidera Đijang Cemina rasut je danas u more na ušću reke Jangce, izvestila je državna novinska agencija Sinhua...Kako navodi agencija u izveštaju, specijalni avion u kome se nazila urna sa pepelom, kružio je i polako leteo iznad glavnog grada Pekinga, opraštajući se od...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.