DRONOVI NAPALI IRAN! Gađana vojna baza, eksplozije odjekivale zemljom (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jan.2023, 10:07

DRONOVI NAPALI IRAN! Gađana vojna baza, eksplozije odjekivale zemljom (VIDEO)

Bespilotne letelice napale su vojnu fabriku u gradu Isfahanu u Iranu, saopštio je zvanični Teheran

- Eksplozija se dogodila u jednom od vojnih centara koji su povezani sa Ministarstvom odbrane - rekao je zamenik šefa bezbednosti guvernera Mohamed Reza Jan-Nesari za novinsku agenciju Fars, prenosi CNN.

Jan-Nesari je rekao da je eksplozija napravila određenu štetu, "ali na sreću nije bilo žrtava". Državna novinska agencija IRNA je kasnije saopštila da su >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << eksploziju izazvali „mali dronovi“.

- Došlo je do neuspešnog napada malih bespilotnih letelica na industrijski kompleks ministarstva odbrane i jedan od njih je oboren - objavila je IRNA, pozivajući se na ministarstvo odbrane zemlje.

A series of explosions in different city in #Iran at military and oil refineries sites pic.twitter.com/EmaliIZl6u

— Middle East Update (@islamicworldupd) January 29, 2023

Ministarstvo je saopštilo da se napad dogodio u 22.30 po lokalnom vremenu. Fabrika se nalazi oko 440 kilometara južno od Teherana, a zasad niko nije preuzeo odgovornost za napad.

Ovaj napad dolazi usred tenzija oko iranskog nuklearnog programa, kao i isporuke dronova Šahed Rusiji koji su korišćeni u ratu protiv Ukrajine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.