DRONOVI HUTA NASTAVLJAJU DA ZAGORČAVAJU ŽIVOT BIN SALMANU: Saudijski PVO uspeva nekako da odbrani bogatu Kraljevinu

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Apr.2021, 23:33

DRONOVI HUTA NASTAVLJAJU DA ZAGORČAVAJU ŽIVOT BIN SALMANU: Saudijski PVO uspeva nekako da odbrani bogatu Kraljevinu

Udarci Huta su krajnje nepredvidivi

Koalicija predvođena Saudijskom Arabijom uništila je naoružani dron lansiran protiv Kraljevine. Kako se kaže u izveštajima iz Saudijske Arabije, jemenski pokret opozicije Huti neprestano napada južna područja Kraljevine, ciljajući infrastrukturu.

Rijad, koji je 2015. godine stupio u građanski rat u Jemenu na poziv predsednika države u egzilu Abdrabuha Mansura Hadija, nastavlja svoje vojne operacije.

Saudijska >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vojna koalicija, boreći se u Jemenu, saopštila je da je u četvrtak sprečila napad dronom napunjenom eksplozivom, koji je lansirao jemenski oružani opozicioni pokret, navodi državna TV. Dron je lansiran prema južnom saudijskom gradu Jazanu.

Napadi Huta nastavljaju se treći dan zaredom, navodi Koalicija koju predvodi Saudijska Arabija. Dva prethodna napada dronom izvedena su u pravcu jugozapadnog saudijskog grada Kamis Mušajta kao odgovor na vojne upade Rijada.

Sučeljavanje vladinih snaga i Huta u Jemenu ne jenjava od avgusta 2014. Nova runda započela je nakon što je Koalicija predvođena Saudijskom Arabijom intervenisala u sukobu u zemlji u martu 2015. godine da bi podržala vladu u egzilu.

Sukob je izazvao najveću humanitarnu krizu na svetu. Prema UN-u, preko 24 miliona Jemenaca, oko 80% stanovništva zemlje, vapi za humanitarnom pomoći, a broj interno raseljenih premašuje 3 miliona.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.