DREŠI KESU: Šeik u Srbiju ulaže osam milijardi dolara!

Izvor: Kurir, 10.Jan.2013, 00:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DREŠI KESU: Šeik u Srbiju ulaže osam milijardi dolara!

Šeik Muhamed bin Zajed el Nahjan, prestolonaslednik UAE, želi da ulaže u srpsku poljoprivredu i avio-saobraćaj

BEOGRAD - Šeik kesu dreši da probleme naše reši!

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić, premijer Ivica Dačić, potpredsednici Aleksandar Vučić, Jovan Krkobabić, Rasim Ljajić i ministar Mlađan Dinkić razgovarali su juče sa šeikom Muhamedom bin Zajedom el Nahjanom, princem prestolonaslednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << o mogućnostima ulaganja u Srbiju.

- Ukoliko bi svi projekti o kojima smo razgovarali bili realizovani, u pitanju bi bila investicija od osam milijardi dolara. Projekti su im dati, sad je na njima da ih pregledaju i odluče se. Takođe, trebalo bi da budu potpisana dva opšta sporazuma o saradnji i nakon toga bi se investiralo - kaže izvor Kurira.

Šeik je na beogradski aerodrom sleteo u 13.05 jednim od aviona svoje avio-kompanije - „erbasom“ iz serije 800. Šeik je u Beograd stigao s delegacijom od 27 ljudi, a dan ranije doputovalo je 20 članova njegovog tima. Interesantno je da je princ doneo i svoju hranu iz dalekih Emirata. Na pisti ga je sačekao vicepremijer Vučić, koji se s njim srdačno zagrlio. Nakon sastanka u Predsedništvu, Vučić je svog gosta poveo u šetnju Beogradom.

- Prošetali su Kalemegdanom i Knez Mihailovom ulicom, a šeiku se veoma dopala arhitektura grada. Kaže da mu se sve dopada, ali da je mnogo hladno - dodaje naš izvor. Gost iz Emirata je beogradskim ulicama, na minus četiri, šetao u vunenom braon kaftanu, u kojem je i doputovao u Beograd. U našoj prestonici ostaće nekoliko dana.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.