DRAMA U SLOVENIJI SE NASTAVLJA: Zarobljeni u pećini će danas biti SPASENI?! Oglasio se premijer (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jan.2024, 10:05

DRAMA U SLOVENIJI SE NASTAVLJA: Zarobljeni u pećini će danas biti SPASENI?! Oglasio se premijer (FOTO)

Porodica i dvoje vodiča se nalaze otprilike oko 2,4km od ulaza

U Križnoj jami, kraškoj pećini u Sloveniji gde je od subote popodne zarobljeno petoro ljudi, kako vodostaj nastavlja da opada, očekuje se početak akcije spasavanja tročlane porodice i dvoje vodiča.

Slovenački list Delo navodi da se oni nalaze u pećinskom tunelu na otprilike 2,4 kilometra od ulaza u pećinu.

Navodi se da je vodostaj u nedelju počeo da opada tokom večeri, a konačna >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << odluka se očekuje danas nakon sagledavanja situacije.

Na Fejsbuk profilu Pećinske spasilačke službe sinoć je objavljeno da se "ekipa pećinskih ronilaca EHI uspešno vratila iz pećine nešto posle 21 čas".

- Psihofizičko stanje zarobljenih je i dalje veoma dobro i stabilno, u bivaku im je toplo i adekvatno su snabdeveni zalihama hrane i pića i grejnim uređajima. Voda je polako počela da se povlači i nadajmo se da će se do jutra situacija popraviti do te mere da već sutra može da počne spasavanje zarobljenih ljudi. Više o stanju vodostaja i planu spasavanja biće poznato u ranim jutarnjim časovima - piše u postu te službe.

Slovenački premijer Robert Golob naveo je juče da je u mislima sa petoro ljudi zarobljenih u Križnoj jami i svima onima koji obezbeđuju uspešan tok akcije spasavanja.

On je dodao da veruje u stručan rad interventnih timova koji pokušavaju da ih spasu.

- Znam da u svom poslu donose prave odluke i da se na njih možemo osloniti. Da se sve završi brzo i uspešno - napisao je Golob na društvenoj mreži X (bivši Tviter).

Izvor: Srbija Danas/Kurir

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.