DRAMA U AVIONU: Zbog kvara na motoru letelica prinudno sletela

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Dec.2016, 20:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DRAMA U AVIONU: Zbog kvara na motoru letelica prinudno sletela

Iranski putnički avion vratio se zbog "tehničkog kvara"

Iranski putnički avion prinudno se vratio na aerodrom u Teheranu danas zbog kvara na jednom motoru, a svi putnici su na sigurnom, javila je agencija Tasnim.

Menadžer iranske avio kompanije Taban Erlajns rekao je da se avion Mekdonel Daglas MD-80 vratio zbog "tehničkog kvara", navela je agencija ISNA, a prenosi Rojters.

Foto: Profimedia

Zbog višegodišnjih međunarodnih sankcija, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Iran nije bio u mogućnosti da obnovi svoju zastarelu flotu.

Teheran je potpisao ugovore sa proizvođačima aviona Erbas i Boing u decembru za nabavku 180 aviona, što je njegov najveći komercijalni ugovor sa Zapadom od revolucije 1979. godine.

Prvi avion biće isporučen Iranu 2017. godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.