DRAMA SE NASTAVLJA! Iran odbija da oslobodi RUSKU NOVINARKU optuženu za ŠPIJUNAŽU (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Okt.2019, 00:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DRAMA SE NASTAVLJA! Iran odbija da oslobodi RUSKU NOVINARKU optuženu za ŠPIJUNAŽU (FOTO)

Ruska novinarka u Iranu biće uskoro oslobođena?

Ruska novinarka Julija Juzik koja je privedena u Iranu, biće uskoro oslobođena, rekao je portparol iranskog ministarstva spoljnih poslova Abas Musavi, a javila je agencija RIA, prenosi Rojters

Međutim, predstavnik za medije ruske ambasade u Teheranu Andrej Ganenko rekao je za TAS S da iransko minstarstvo spoljnih poslova nije obavestilo ambasadu o tome da će ruska novinarka biti uskoro oslobođena.

- Iranska >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << strana nas nije obavestila o tome - rekao je on.

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova je zbog privođenja novinarke pozvalo iranskog ambasadora u Moskvi Mehdija Sanaja.

Julia Juzik zatrzymana w Iranie https://t.co/qC1x5sYHsE

— Maciej Tomaszewski (@tomaszewskim) October 4, 2019

- Posle pritvaranja ruske državljanke Julije Juzik u Teheranu, Ministarstvo spoljnih poslova je pozvalo iranskog ambasadora da bi se utvrdile okolnosti incidenta i obezbedila prava Rusa - izjavila je za TAS S portparolka ministarstva Marija Zaharova.

Novinarka Julija Juzik stigla je u Iran u nedelju, a privedena je u sredu u hotelu u Teheranu, navela je ambasada Rusije.

Radila je ranije za Komsomolskaju pravdu, a od 2003. godine bavi se istraživačkim novinarstvom. Objavila je knjigu "Neveste Alaha" koja je objavljena u devet zemalja.

Tramp DODIRNUO KOLENO finskom predsedniku - o reakciji Finca priča ceo svet! (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.