DRAMA NA RUSKOJ GRANICI! Tri francuska ratna aviona pokušala OVO! Rusi spretno reagovali

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Mar.2024, 19:13

DRAMA NA RUSKOJ GRANICI! Tri francuska ratna aviona pokušala OVO! Rusi spretno reagovali

Ruski lovac Su-27 se podigao u vazduh nakon što su otkrivena tri vazdušna cilja u Crnom moru i sprečio kršenje ruske granice u Crnom moru, potvrdili su u ruskom Ministarstvu odbrane.

Tri francuska ratna aviona pokušala su da naruše rusku granicu u Crnom moru, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Međutim, ruski Su-27 sprečio je francuske avione da naruše granicu u Crnom moru, naveli su u ruskom Ministarstvu odbrane.

- Ruski lovac Su-27 >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se podigao u vazduh nakon što su otkrivena tri vazdušna cilja – francusku letelicu za radarsko otkrivanje i kontrolu velikog dometa E-3F i dva višenamenska lovca 'rafal-s' Vazduhoplovnih snaga Francuske - rekli su u Ministarstvu.

- Avionima Francuskih vazduhoplovnih snaga nije dozvoljeno kršenje ruske granice iznad Crnog mora - poručuju iz Ministarstva.

Kada se ruski lovac približio, strani ratni avioni su skrenuli sa pravca u kom su do tada leteli, prema granici Ruske Federacije, i napustili vazdušni prostor iznad Crnog mora, navodi se u saopštenju Ministarstva.

- Ruski avion se bezbedno vratio na aerodrom sa kog je poleteo. Let ruskog lovca izveden je u strogom skladu sa međunarodnim pravilima za korišćenje vazdušnog prostora iznad neutralnih voda, bez prelaska vazdušnih puteva ili opasnog približavanja avionima strane države - potvrdili su u Ministarstvu.

Izvor: Srbija Danas/RIA Novosti

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.