DRAMA NA NEBU! Rusi podigli borbene avione - oglasilo se Ministarstvo odbrane

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jun.2023, 08:26

DRAMA NA NEBU! Rusi podigli borbene avione - oglasilo se Ministarstvo odbrane

Šta se dešava?

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je rano jutros da sprovodi taktičke vežbe borbenih aviona iznad Baltičkog mora s glavnim ciljem testiranja spremnosti za izvođenje borbenih i posebnih zadataka.

Posade Su-27 (borbenih aviona) Baltičke flote pucale su na krstareće rakete i lažne neprijateljske avione, objavilo je ministarstvo.

Glavni cilj vežbe je provera spremnosti letačke posade za izvršavanje borbenih i specijalnih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zadataka prema nameni. Ministarstvo je saopštilo da se, osim unapređenja veština, posade borbenih aviona nalaze na 24-satnom borbenom dežurstvu čuvajući vazdušni prostor ruske eksklave Kalinjingrad.

Rusija je dan ranije objavila da su dva ruska borbena aviona Su-27 presrela tri britanska vojna aviona koji su se kretali iznad Crnog mora prema ruskoj granici. Rusko ministarstvo odbrane tvrdi da su presretnuti avioni bili izviđački i elektronički ratni avion RC-135 i dva borbena zrakoplova "Typhoon".

Kada su im se približili ruski lovci, strani vojni avioni udaljili su se od ruske državne granice, saopštilo je ministarstvo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.