DRAMA NA LETU ZA DŽAKARTU: Dvojica pilota ZASPALA za vreme leta, avion bio prepušten sam sebi pola sata!

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Mar.2024, 10:35

DRAMA NA LETU ZA DŽAKARTU: Dvojica pilota ZASPALA za vreme leta, avion bio prepušten "sam sebi" pola sata!

Upućen apel ovoj aviokompaniji da obrati pažnju na odmor svoje posade.

Dvojica indonežanskih pilota spavali su skoro 30 minuta za komandama aviona koji je sa više od 150 putnika leteo za Džakartu, pokazuju rezultati istrage.

Pilot i kopilot su istovremeno spavali oko 28 minuta tokom leta aviona kompanije Batik Air koji je 25. januara leteo iz grada Sulavesija na jugoistoku Indonezije prema glavnom gradu Indonezije Džakarti, navedeno je u preliminarnom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izveštaju Nacionalnog komiteta za bezbednost saobracaja (KNKT), prenosi Gardijan.

Tokom leta aviona Erbas A320, koji je trajao dva sata i 35 minuta, 153 putnika i četiri stjuardese nisu povređeni.

- Ministarstvo saobraćaja Indonezije 'snažno zamera' Batik Eru zbog ovog incidenta- izjavila je generalna direktorka odseka za vazdušni saobraćaj u KNKT Marija Kristi Endah Murni.

Ona je pozvala avio-kompanije da obrate više pažnje na vreme odmora svojih posada.

Tanjug

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.