DRAMA IZNAD BALTIČKOG MORA: Rusi detektovali dva američka aviona, smesta podignut lovac SU-27 (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Maj.2023, 23:00

DRAMA IZNAD BALTIČKOG MORA: Rusi detektovali dva američka aviona, smesta podignut lovac SU-27 (VIDEO)

Radari su otkrili dva vazdušna cilja koja se približavaju ruskoj granici.

Ruski lovac SU-27 ispratio je dva američka strateška bombardera B-1B iznad Baltičkog mora, saopštio je danas ruski Centar za kontrolu nacionalne odbrane.

bombardiers stratégiques survolant la mer Baltique.

"Après avoir averti l'avion #B1Lancer #usaf de la violation de l’espace russe, le chasseur russe #Su27 est retourné à sa base aérienne". >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Les deux avions étaient des bombardiers stratégiques B-1 appartenant à l'US Air Force. pic.twitter.com/YR6mzHuBnQ

— Twouittard 🇲🇫🇷🇺🇭🇺🇦🇹☢️⚛️⚠️ (@EHoccitano) May 23, 2023

Kako je navedeno, radari su otkrili dva vazdušna cilja koja se približavaju ruskoj granici, nakon čega je u vazduh podignut lovac SU-27 iz sastava PVO Baltičke flote, prenose RIA Novosti.

- Posada ruskog borbenog aviona klasifikovala je vazdušne ciljeve kao dva strateška bombardera B-1B američkog ratnog vazduhoplovstva i zauzela dodeljenu zonu dežurstva. Nakon uklanjanja stranih vojnih aviona sa državne granice, ruski borbeni avion se vratio u svoju bazu - navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je ruski SU-27 leteo u skladu sa međunarodnim pravilima za korišćenje vazdušnog prostora i da nije narušio granicu zemlje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.