Američki bombarderi krenuli na Rusiju: Hitno podignut Su-27

Izvor: B92, 23.Maj.2023, 20:39

Američki bombarderi krenuli na Rusiju: Hitno podignut Su-27

Ruski lovac Su-27 ispratio je dva američka strateška bombardera B-1B iznad Baltičkog mora, saopštio je Ruski centar za kontrolu nacionalne odbrane.

Kako navodi agencija, radari su otkrili dva vazdušna cilja koja se približavaju ruskoj granici, nakon čega je lovac Su-27 iz sastava PVO snaga Baltičke flote podignut u vazduh.

"Posada ruskog borbenog aviona klasifikovala je vazdušne ciljeve kao dva strateška bombardera B-1B američkog vazduhoplovstva i preuzela >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dodeljeni zadatak. Nakon uklanjanja stranih vojnih aviona sa državne granice, ruski borbeni avion se vratio u svoju bazu, “ navodi se u saopštenju.

Ruski Su-27 je leteo u skladu sa međunarodnim pravilima korišćenja vazdušnog prostora i nije narušio granicu zemlje, piše Ruski centar za kontrolu nacionalne odbrane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Drama iznad Baltika: Ruski lovac Su-27 ispratio američke bombardere

Izvor: Blic, 23.Maj.2023

Ruski lovac Su-27 ispratio je dva američka strateška bombardera B-1B iznad Baltičkog mora, saopštio je danas ruski Centar za kontrolu nacionalne odbrane. Kako je navedeno, radari su otkrili dva vazdušna cilja koja se približavaju ruskoj granici, nakon čega je u vazduh podignut lovac Su-27 iz sastava...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.