DRAKONSKE KAZNE ZA PALJENJE PETARDI! Visoki iznosi prete i roditeljima i deci u Sarajevu

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Dec.2016, 00:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DRAKONSKE KAZNE ZA PALJENJE PETARDI! Visoki iznosi prete i roditeljima i deci u Sarajevu

Zabava koja predstvalja opasnost od povređivanja i velikog izdatka

Sarajevska policija se, kao i svake godine, trudi upotrebu pirotehnike svesti na minimum da bi se izbeglo povređivanje dece i odraslih.

MUP Kantona Sarajevo apeluje na sve građane, a posebno na roditelje, da povedu računa pred predstojeće praznike i da se pobrinu da njihova deca ne dođu u dodir s pirotehnikom.

Policija će građanima pred praznike deliti letke s informacijama o opasnostima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << upotrebe pirotehnike.

- Nabavkom i preprodajom pirotehnike narušava se javni red i mir, uznemiruju se građani, a vrlo česta posledica su povređivanja, naročito mlađih osoba. Prodaja pirotehnike ima obeležje prekršaja i u nadležnosti je inspekcijskih organa.

Napominjemo da je posedovanje na javnom mestu, paljenje, ustupanje, prodaja, kupovina i nuđenje pirotehnike sankcionirano Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira - pojašnjava Irfan Nefić, portparol sarajevske policije.

Kazne za paljenje ili prodaju pirotehnike

Nefić navodi da je, kada maloletnik počini ovakav prekršaj, propisana kazna za roditelja odnosno staratelja.

- Predviđene kazne za punoletne osobe su od 300 do 900 KM (150-450 evra), a za roditelje maloletnih prekršilaca od 400 do 1.200 KM (200-600 evra)- rekao je Nefić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.