DPS doneo odluku: Bojkot

Izvor: B92, 18.Okt.2023, 20:58

DPS doneo odluku: Bojkot

Glavni odbor Demokratske partije socijalista (GO DPS) odlučio je večeras da bojkotuje predstojeći popis stanovništva.

Ta partija je tražila odlaganje popisa za najmanje šest meseci, kako bi se stekli svi pravno-formalni uslovi za održavanje tog procesa. Kako se to nije desilo, Glavni odbor je doneo odluku o bojkotu, na predlog Predsedništva DPS-a.

Predsjedništvo DPS-a iznelo je 17 uslova koje je neophodno ispuniti da bi predstojeći proces mogao biti održan.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
DPS je ranije saopštio da se Monstat stavio na stranu onih koji sprovode etnički inženjering, te da se građani ne mogu kažnjavati ako bude bojkota popisa, iako direktor Monstata tvrdi suprotno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

I DPS odlučila da bojkotuje popis u Crnoj Gori

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Okt.2023

Glavni odbor (GO) Demokratske partije socijalista (DPS) odlučio je večeras da bojkotuje popis stanovništva u Crnoj Gori koji je zakazan od 1. do 15. novembra, nakon što su takvu odluku donele i Socijaldemokrata Crne Gore (SD).

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Crnogorska opozicija pozvala na bojkot popisa

Izvor: VOA, 19.Okt.2023, 16:48

Najjača crnogorska opoziciona stranka, Demokratska partija socijalista (DPS), donijela je odluku o bojkotu popisa stanovništva, planiranog za period od 1. do 15. novembra, i pozvala građane da, kako su naveli, ne učestvuju u "prevarnom procesu". Vršilac dužnosti predsjednika DPS-a Danijel Živković...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.