DONETA ODLUKA: Maturske večeri biće organizovane, ali pod jednim uslovom!

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jun.2020, 18:45

DONETA ODLUKA: Maturske večeri biće organizovane, ali pod jednim uslovom!

"Imamo trenutno jednog osmaka, tri studenta i tri vaspitačice koje su pozitivne na korona virus, što je ne znam koji promil od ukupnog broja učenika, studenata i vaspitača u Srbiji"

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je danas da neće biti menjanja odluke o organizovanju ekskurzija i maturskih proslava, uprkos porastu broja zaraženih korona virusom posle popuštanja mera, jer kako je rekao, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sve odluke su donete u skladu sa preporukama Kriznog štaba i razloga za brigu nema.

- Svi novooboleli su su sa blagim ili nikakvim simptomima bolesti. Imamo trenutno jednog osmaka, tri studenta i tri vaspitačice koje su pozitivne na korona virus, što je ne znam koji promil od ukupnog broja učenika, studenata i vaspitača u Srbiji. Život mora da ide dalje, a maturske proslave neka budu pod maskama - rekao je Šarčević tokom današnje posete Užicu.

Ministar prosvete je naveo i da cela Evropa od 15. juna relaksira sve mere vezane za epidemiju korona virusa.

- Birajući između toga da mi budemo jedini izolovani ili da treba lično da se pazimo i čuvamo, mi smo izabrali ovo drugo, jer ne možemo zaustaviti život - istakao je Šarčević.

Ministar je naglasio i da se još uvek ne zna kakva će situacija biti od septembra, ali da se prave razni scenariji kako bi se adekvatno odgovorilo raznim situacijama sa epidemijom korona virusa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.