DONETA NOVA ODLUKA O OCU DEČAKA UBICE: Evo šta se dešava

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jul.2023, 15:53

DONETA NOVA ODLUKA O OCU DEČAKA UBICE: Evo šta se dešava

Dečak ubica je počinio zločin koji je potresao celu Srbiju

Apelacioni sud u Beogradu produžio je za još tri meseca pritvor ocu dečaka ubice koji je počinio masovno ubistvo u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar".

Pritvor okrivljenom po ovom rešenju može trajati do 30. oktobra, objavljeno je na sajtu tog suda. Prilikom razmatranja predloga Višeg javnog tužioca u Beogradu da se njemu produži pritvor Apelacioni sud je, imao u vidu činjenicu da iz do >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sada prikupljenih dokaza proizlazi postojanje osnovane sumnje da je okrivljeni izvršio krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti.

Apelacioni sud je naveo da postoje osobite okolnosti krivičnog dela koja se odnose na postojanje osnovane sumnje da je okrivljeni u dužem vremenskom periodu obučavao svog maloletnog sina od 13 godina da rukuje vatrenim oružjem, municijom i da vežba gađanje meta iz vatrenog oružja, da mu je radi obuke u rukovanju oružjem u više navrata i davao vatreno oružje i municiju i da istovremeno u stanu, u kom živi sa maloletnim sinom, nije savesno čuvao vatreno oružje i municiju na način da ne dođe u posed njegovog maloletnog sina i ne ugrozi bezbednost ljudi i objekata.

Dodaju i da je tim opasnim radnjama izazvao opasnost za život i telo ljudi, usled čega je njegov maloletni sin u njihovom stanu lako došao u posed vatrenog oružja i poneo je ga sobom u školu u kojoj je pucanjem iz tog vatrenog oružja, upravo zahvaljujući prethodnoj obuci u rukovanju i gađanju iz vatrenog oružja, lišio života osmoro dece i čuvara i teško telesno povredio šestoro dece i nastavnicu.

Kao razlog da postoje osobite okolnosti da će ukoliko se nađe na slobodi ponoviti krivično delo u kratkom vremenskom periodu, između ostalog navode i to što je u njegovom stanu pronađeno više komada oružja i velika količina municije.

Takođe, stoje i zakonski razlozi za pritvor, jer su način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli do uznemirenja javnosti koja može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka budući da je opšte poznata činjenica da postoji ogromno interesovanje javnosti za ishod ovog postupka.

Apelacioni sud je, takođe, imao u vidu i da istraga još uvek nije okončana, budući da je neophodno dalje u toku postupka pribaviti nalaz i mišljenje veštaka, te preduzeti eventualno druge radnje za kojima se ukaže potreba tokom istrage radi rasvetljavanja svih okolnosti navedenog krivičnog dela.

Tužilaštvo je ranije saopštilo da je otac dečaka ubice na saslušanju negirao izvršenje krivičnog dela i detaljno je izneo odbranu. Dečak ubica nije krivično odgovoran prema važećim propisima,  jer nema navršenih 14 godina života.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.