DOMOVINSKI RAT BIO NASTAVAK BORBE NDH DA SE KONAČNO REŠI SRPSKO PITANJE: Reakcije na pismo 16 hrvatskih generala

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jun.2020, 21:10

DOMOVINSKI RAT BIO NASTAVAK BORBE NDH DA SE KONAČNO REŠI SRPSKO PITANJE: Reakcije na pismo 16 hrvatskih generala

Domovinski rat nije bio nikakav oslobodilački i odbrambeni rat protiv tobože velikosrpske agresije već zločinački i osvajački rat protiv srpskog naroda u u tadašnjoj SR Hrvatskoj i SR Bosni i Hercegovini. 

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta kaže da je pismo 16 hrvatskih generala upućeno hrvatskoj javnosti jedan od dokaza da je tzv. Domovinski rat bio "ustaški rat, odnosno, nastavak ustaške borbe u NDH s ciljem da se konačno reši srpsko pitanje".
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
U izjavi koju je dostavio medijima Linta navodi da generali otvoreno zagovaraju "ustaške teze" da su partizani 8. maja 1945. okupirali Zagreb i da su zločinačka vojska, da se u hrvatskom društvu seje mržnja prema ustašama što znači da se radi o borcima za hrvatsku slobodu a ne ratnim zločincima, te da je "srbomrzačka pesma Bojna Čavoglave koju peva ustaša Tompson bila udarna pesma tzv. Domovinskog rata..."

Linta tvrdi da je 16 hrvatskih generala u svom pismu hrvatskoj javnosti iskreno priznalo da je ustaški pozdrav "Za dom spremni" temeljna vrednost tzv. Domovinskog rata koji se vodio za ostvarenje glavnog cilja ustaškog pokreta, a to je Velika Hrvatska bez Srba.

Takođe, hrvatski generali su iskreno u svom pismu rekli da ustaški pozdrav za dom spremninisu koristili samo pripadnici HOS-a već svi pripadnici Hrvatske vojske, navodi Linta i dodaje da je jasno da tzv. Domovinski rat nije bio nikakav oslobodilački i odbrambeni rat protiv tobože velikosrpske agresije već zločinački i osvajački rat protiv srpskog naroda u u tadašnjoj SR Hrvatskoj i SR Bosni i Hercegovini.

- Tzv. Domovinski rat koji je vodio ratni zločinac Franjo Tuđman bio je samo nastavak Domovinskog rata koji je vodio ratni zločinac Ante Pavelić u NDH. Krajiški Srbi su vodili pravednu borbu ustaškog režima Franje Tuđmana čija je ideološka nit vodilja bio ustaški pozdrav za dom spremni - zaključuje Linta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.