Linta: Pismo generala dokaz da je domovinski rat bio ustaški

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jun.2020, 21:05

Linta: Pismo generala dokaz da je domovinski rat bio ustaški

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta kaže da je pismo 16 hrvatskih generala upućeno hrvatskoj javnosti jedan od dokaza da je tzv. Domovinski rat bio "ustaški rat odnosno nastavak ustaške borbe u NDH s ciljem da se konačno reši srpsko pitanje".

U izjavi koju je dostavio medijima Linta navodi da generali otvoreno zagovaraju "ustaške teze" da su partizani 8. maja 1945. okupirali Zagreb i da su zločinačka vojska, da se u hrvatskom društvu seje mržnja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prema ustašama što znači da se radi o borcima za hrvatsku slobodu a ne ratnim zločincima, te da je "srbomrzačka pesma Bojna Čavoglave koju peva ustaša Tompson bila udarna pesma tzv. Domovinskog rata"...

Linta tvrdi da je 16 hrvatskih generala u svom pismu hrvatskoj javnosti iskreno priznalo da je ustaški pozdrav "Za dom spremni" temeljna vrednost tzv. Domovinskog rata koji se vodio za ostvarenje glavnog cilja ustaškog pokreta, a to je Velika Hrvatska bez Srba.

Takođe, hrvatski generali su iskreno u svom pismu rekli da ustaški pozdrav za dom spremni nisu koristili samo pripadnici HOS-a već svi pripadnici Hrvatske vojske, navodi Linta i dodaje da je jasno da tzv. Domovinski rat nije bio nikakav oslobodilački i odbrambeni rat protiv tobože velikosrpske agresije već zločinački i osvajački rat protiv srpskog naroda u tadašnjoj SR Hrvatskoj i SR Bosni i Hercegovini.

"Tzv. Domovinski rat koji je vodio ratni zločinac Franjo Tuđman bio je samo nastavak Domovinskog rata koji je vodio ratni zločinac Ante Pavelić u NDH. Krajiški Srbi su vodili pravednu borbu ustaškog režima Franje Tuđmana čija je ideološka nit vodilja bio ustaški pozdrav za dom spremni", zaključuje Linta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

DOMOVINSKI RAT BIO NASTAVAK BORBE NDH DA SE KONAČNO REŠI SRPSKO PITANJE: Reakcije na pismo 16 hrvatskih generala

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jun.2020

Domovinski rat nije bio nikakav oslobodilački i odbrambeni rat protiv tobože velikosrpske agresije već zločinački i osvajački rat protiv srpskog naroda u u tadašnjoj SR Hrvatskoj i SR Bosni i Hercegovini. ..Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta kaže da je pismo 16 hrvatskih...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.