DOM OMLADINE: Ambasador Levi otvorio Dane izraelskog filma

Izvor: Kurir, 09.Maj.2013, 23:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DOM OMLADINE: Ambasador Levi otvorio Dane izraelskog filma

Pozdravljajući mnogobrojnu publiku, ambasador je podsetio da je ovaj festival postao već tradicionalan i izrazio zadovoljstvo što i ovoga puta može da ponudi raznovrstan i kvalitetan program

BEOGRAD - Ambasador Izraela u Beogradu Josef Levi otvorio je večeras u Domu omladine manifestaciju "Dani izraelskog filma", na kojoj će do 12. maja biti prikazano sedam nagrađivanih dugometražnih ostvarenja novije produkcije.

Pozdravljajući mnogobrojnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << publiku, ambasador je podsetio da je ovaj festival postao već tradicionalan i izrazio zadovoljstvo što i ovoga puta može da ponudi raznovrstan i kvalitetan program.

"Ljudi u Izraelu i u Srbiji slični su po ukusima, energiji, osećanjima", rekao je Levi, i dodao da su u velikoj meri slične i kinematografije dve zemlje.

Ambasador je istakao da zato veruje da će srpska publika dobro primiti odabrane filmove koji predstavljaju odraz savremenog izraelskog društva i kompleksnost izraelske kinematografije u usponu. Na otvaranju je prikazana "Intimna gramatika" reditelja i scenariste Nira Bergmana.

Organizator programa je Dom omladine Beograda u saradnji sa Ambasadom Izraela. Projekcije se održavaju u 18 i u 20 sati. Cena ulaznice je sto dinara.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.