DODIK ODLUČAN DA ODRŽI TEKOVINE SRPSKE: Spremni smo da odbranimo svoje pravo i na 9. januar i na svoje postojanje

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jan.2024, 08:31

DODIK ODLUČAN DA ODRŽI TEKOVINE SRPSKE: Spremni smo da odbranimo svoje pravo i na 9. januar i na svoje postojanje

Svečana akademija povodom Dana RS će biti održana u sportskoj dvorani "Borik".

Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik, poručio je danas da je RS iznad svega i da neće izgubiti 9. januar kao datum svog osnivanja, jer je to "istorijska činjenica".

- Ukoliko se neko drzne da zbog našeg Dana Republike i aktivnosti koje sprovodimo pokrene bilo kakve sporove protiv bilo koga u Srpskoj, RS će reagovati određenim setom mera koji će pokazati >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da je spremna da odbrani svoje pravo i na 9. januar, i na svoje postojanje. Prethodno, 21. novembra 1991. godine doneli smo odluku o formiranju Skupštine srpskog naroda i ta skupština je donela odluku i niko nije imao primedbu, ta skupština nije osporena u legalnom i pravnom sistemu ni tadašnje BiH - rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je naglasio da tada niko nije razmišljao da je reč o danu u kojem deo Srba slavi krsnu slavu Svetog Stefana, jer je najvažniji cilj bio osporiti urušavanje prava srpskog naroda na nivou BiH, iako se odluka Ustavnog suda BiH o zabrani obeležavanja 9. januara kao Dana RS pokušava da objasni kroz priču o navodnoj krsnoj slavi.

Predsednik RS je poručio da će 9. januar ove godine biti proslavljen kao i prethodnih i naveo da proslava počinje 8. januara kada je centralni događaj tog dana Svečana akademija koja će biti održana u sportskoj dvorani "Borik".

On je dodao da je centralna proslava 9. januara kada će biti održana parada, koja će početi u 17.00 zbog određenih svetlosnih efekata, a nakon koje sledi koncert na Trgu Krajine u čast Republike Srpske.

Dodik je pozvao sve građane na proslavu Dana Republike, napominjući da su pozivnice poslate i funkcionerima prijateljskih zemalja, među kojima je i Mađarska.

- Ovih dana se prisustva potvrđuju - rekao je Dodik.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.