DODIK BEZ DLAKE NA JEZIKU: Rekao sam Palmeru da je RS protiv dolaska visokog predstavnika!

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Mar.2021, 20:06

DODIK BEZ DLAKE NA JEZIKU: Rekao sam Palmeru da je RS protiv dolaska visokog predstavnika!

Dodik je to rekao u završnoj reči na posebnoj sednici Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj je jedina tačka dnevnog reda bila ocena rada visokog predstavnika.

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je razgovarao sa specijalnim predstavnikom Stejt departmenta za zapadni Balkan Metjuom Palmerom i da mu je rekao da je Republika Srpska protiv dolaska visokog predstavnika.

- Rekao sam mu i da BiH ne funkcioniše i da treba da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << razmišlja o tome da se mirno raziđe. Rekao sam mu da bi to mogla biti ozbiljna alternativa o kojoj treba razmišljati - istakao je Dodik.

Dodik je to rekao u završnoj reči na posebnoj sednici Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj je jedina tačka dnevnog reda bila ocena rada visokog predstavnika, primena Aneksa 10 Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH u periodu razgovora o imenovanju novog visokog predstavnika, prenela je RTRS.

Special Representative Matthew Palmer spoke with BiH Presidency Chair Milorad Dodik today: pic.twitter.com/YgqD6fb3So

— US Embassy Sarajevo (@USEmbassySJJ) March 10, 2021

Prethodno je i na Tviteru američke ambasade u BiH objavljeno da je Palmer telefonom razgovarao sa Dodikom o neophodnim reformama, uključujući i ograničene ustavne reforme kako bi bile rešene presude Evropskog suda za ljudska prava i ojačao izborni sistem kroz institucionalni proces Međuagencijske radne grupe konfigurisan da zadovolji standarde Kancelarije OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIRH).

​U saopštenju se navodi da ta radna grupa, prateći ODIHR i standarde OEBS-a, poziva lidere BiH, institucije, uključujući i Centralnu izbornu komisiju, kao i sve druge aktere, da postignu dogovor i parlamentu predlože ustavne reforme koje su neophodne za napredak na evropskom putu i omogućavaju izborni integritet.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.