DODATA NA CRNU KORONA LISTU! Još jedna opština u Srbiji proglasila vanrednu situaciju

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Nov.2020, 17:02

DODATA NA CRNU KORONA LISTU! Još jedna opština u Srbiji proglasila vanrednu situaciju

Ova odluka stupa na snagu u sredu, 25. novembra

- Na ovakav potez smo se odlučili zbog naglog pogoršanja epidemiološke situacije i očekivanog daljeg širenja broja obolelih - rekao je predsednik opštine Novi Bečej.

Predsednik opštine Novi Bečej Saša Maksimović je, na osnovu zaključka Štaba za vanredne situacije, doneo odluku o proglašenju vanredne situacije na celoj teritoriji novobečejske opštine.

Vanredna situacija je proglašena zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << elementarne nepogode prouzrokovane epidemijom korona virusa, a radi sprovođenja preventivnih i operativnih mera zaštite bezbednosti i zdravlja stanovništva.

- Na ovakav potez smo se odlučili zbog naglog pogoršanja epidemiološke situacije i očekivanog daljeg širenja broja obolelih - kazao je za portal Zrenjaninski.com Saša Maksimović.

Prema rezultatima PCR i antigenskih testova, zaključno sa današnjim danom, u opštini Novi Bečej 91 lice zaraženo je korona virusom.

Na teritoriji opštine Novi Bečej primenjivaće se sledeće posebne mere zaštite stanovništva od zaraznih bolesti:

- U periodu počev od 24. novembra, zaključno sa 3. decembrom, radno vreme ugostiteljskih objekata (restorana, kafića, barova, klubova i sl.), trgovinskih centara, pozorišta, bioskopa i drugih ustanova kulture i priređivača posebnih i klasičnih igara na sreću ograničava se tako da ti objekti neće raditi od 18 do 5 časova narednog dana.

- Odseku za inspekcijske službe Opštinske uprave Novi Bečej nalaže se mera pojačanog nadzora nad primenom mera propisanih ovim zaključkom i postupanje u skladu sa Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti ("Službeni glasnik RS", br. 15 od 25. februara 2016, 68 od 10. maja 2020, 136 od 13. novembra 2020. god).

Na snazi su i dalje mere prema kojima će apoteke, benzinske pumpe i drugi objekti koji vrše dostavu hrane, raditi od 21 do 5 časova narednog dana.

I dalje važi zabrana svih manifestacija, proslava i drugih vidova javnih okupljanja na teritoriji opštine Novi Bečej, do daljeg.

Prilikom održavanja kulturno - umetničkih događaja u javnom zatvorenom prostoru dozvoljeno je prisustvo jednog lica na 4 m2, a najviše 50 posetilaca istovremeno, i to tako da svako drugo mesto za sedenje bude slobodno i uz obavezno nošenje zaštitnih maski posetilaca, kao i zaposlenih koji učestvuju u organizaciji događaja, uz puno poštovanje i sprovođenje svih drugim propisanih mera zaštite stanovništva od zarazne bolesti kovid 19.

Dozvoljava se na teritoriji opštine Novi Bečej održavanje sportskih takmičenja bez prisustva publike, uz puno poštovanje i sprovođenje svih drugim propisanih mera zaštite stanovništva.

Verski obredi se mogu održavati na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru s tim da između okupljenih lica mora postojati pastojanje od najmanje 1,5 metara, odnosno na svaka 4 m2 po jedno lice.

Obavezno je nošenje zaštitnih maski (prodavci i kupci) na svim pijacama na teritoriji opštine Novi Bečej.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SVE JAČI UDAR KORONA VIRUSA Još jedna opština u Srbiji proglasila VANREDNU SITUACIJU, na snazi nove mere

Izvor: Blic, 24.Nov.2020

Predsednik opštine Novi Bečej Saša Maksimović, proglasio je danas vanrednu situaciju na celoj teritoriji te srednjobanatske opštine, a na osnovu Zaključka Štaba za vanredne situacije.

Nastavak na Blic...

JOŠ JEDNA OPŠTINA U SRBIJI PROGLASILA VANREDNU SITUACIJU: Registrovano još 215 slučajeva korona virusa

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Nov.2020, 13:01

Uz Požarevac, Petrovac na Mlavi, Kučevo i Golubac, ovo je peta, od ukupno osam opština Braničevskog okruga, u kojoj je proglašena vanredna situacija...Opština Veliko Gradište 25. novembra proglasila je vanrednu situaciju na celoj svojoj teritoriji, zbog nepovoljne epidemiološke situacije...Prema...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.