DO POSLEDNJEG DAHA I DANA VOLEO JE SRBIJU Vučić uputio telegram saučešća povodom smrti Milana Milutinovića

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jul.2023, 16:47

"DO POSLEDNJEG DAHA I DANA VOLEO JE SRBIJU" Vučić uputio telegram saučešća povodom smrti Milana Milutinovića

Predsednik Vučić uputio je saučešće porodici Milana Milutinovića.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća povodom smrti nekadašnjeg predsednika Milana Milutinovića, u kojem se kaže:

- Sa tugom sam primio vest o smrti Milana Milutinovića, čoveka koji je predano, ozbiljno i sa velikom posvećenošću obavljao neke od najodgovornijih dužnosti u teškim istorijskim vremenima i iskušenjima za našu zemlju i narod. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Kao svedok i direktni učesnik prelomnih događaja u kojima se odlučivalo o sudbini i budućnosti Srbije, Milan Milutinović je dostojanstveno i dosledno branio državne interese i načela međunarodnog prava i pravde, uprkos pritiscima bez presedana u novijoj istoriji.

Podjednako časno i snažno branio je Srbiju od nepravednih optužbi pred haškim tužiocima, imajući u vidu jedino interese i dobrobit zemlje i naroda. Do poslednjeg daha i dana, Milan Milutinović je voleo Srbiju, iskreno se radujući svakom njenom uspehu, svakoj novoj fabrici, izgrađenoj školi, bolnici i kilometru puta. Pamtiću, ne samo njegov entuzijazam sa kojim je govorio o budućnosti Srbije, već i njegovo ogromno političko iskustvo, stečeno tokom neprestane borbe za Srbiju.

Narod će ga pamtiti kao patriotu, koji je živeo za to da se Srbija ponovo uzdigne na mesto koje joj pripada, hrabro i nepokolebljivo zagledana u budućnost. Znam da je bio ponosan na sve što je naša zemlja do sada uradila, kao što znam da će Srbija nastaviti nezaustavljivo da napreduje, uprkos svim izazovima.

Izražavam duboko saučešće porodici, prijateljima, partijskim kolegama i poštovaocima Milana Milutinovića. Neka počiva u miru - navodi se u telegramu saučešća predsednika Vučića.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.