DJB napustili Tatjana Macura i još nekoliko članova

Izvor: N1 televizija, 12.Apr.2018, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DJB napustili Tatjana Macura i još nekoliko članova

Narodna poslanica Tatjana Macura saopštila je da povlači kandidaturu za predsednicu DJB, kao i da napušta poslanički klub i pokret Dosta je bilo. Pokret su zatim napustili i potpredsednik Skupštine AP Vojvodine Ivan Stijepović i još nekoliko članova.

Macura je navela da će sarađivati sa isključenim članovima tog pokreta Vladimirom Đurićem i Aleksandrom Stevanovićem, ali o daljim njihovim potezima i eventualnoj saradnji sa drugim strankama govoriće naredne sedmice.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
"Razlog za ovakvu moju odluku leži u činjenici da predsedništvo u ostavci, članovi Glavnog odbora i jedini član Statutarne komisije nisu bili spremni da ponište odluku donetu na tajnoj online sednici pojedinih članova Glavnog odbora, mimo svih pravila i Statuta, a na kojoj su na najsramniji mogući način iz DJB izbačene moje kolege iz republičkog i pokrajinskog parlamenta, odbornici i kojom su raspušteni opštinski odbori širom Srbije", navodi Macura u saopštenju.

Drugi razlog je, kako kaže, otvoreno izbegavanje sednice Glavnog odbora, a koju su upravo inicirali članovi koji su na "sraman način izbačeni", a treći razlog je gašenje poslednje nade da nekadašnje rukovodstvo uopšte želi i traga za promenama koje bi DJB vratile u život kao relevantnu političku organizaciju.

"Konstantne sabotaže od prvog dana kandidovanja i kampanje, menjanje i tumačenje pravila kampanje u hodu, neprosleđivanje kompletne kandidature svim članovima DJB (u kojem se upravo navodi to da postoje zahtevi kao preduslov da se demokratski unutarstranački izbori uopšte održe), pristrasno obaveštavanje članova putem našeg kanala komunikacije, pristrasno napisana i objavljivana saopštenja u korist kandidata kojeg podržava predsedništvo u ostavci i na kraju manipulacija sa spiskom delegata koji imaju pravo glasa, a koji nisu dati kandidatima na uvid", navela je.

Kako je navela, naglo skretanje politike u desno, katastrofalne strateške odluke, sklonost ka nepotrebnom sukobljavanju sa čitavim svetom - od novinara, pa do opozicionih političara, manipulacija podacima dobijenim u različitim istraživanjima sa ciljem da se već donete odluke podrže, dovele su DJB u situaciju da se danas bori za jedva jedan odsto podrške, a što je mnogo manje od podrške koju su imali početkom 2014. godine.

"Osećam posebnu odgovornost i obavezu, da kao neko ko nije odustao od vrednosti i principa koje smo zajedno proklamovali, da napravim otklon od pojedinaca koji ne shvataju koliko je važno u ovakvim okolnostima iskreno priznati grešku i prihvatiti odgovornost. Zbog svega navedenog napuštam Dosta je bilo i poslanički klub i zadržavam mandat kako bih nastavila tamo gde smo stali 2016. godine i glasačima u Srbiji se odužila za poverenje koje su nam poklonili", navela je narodna poslanica Tatjana Macura.

Ostavke na članstvo podnelo još nekoliko članova

"Molim vas da me izbrišete iz virtuelnog članstva naše virtuelne organizacije koja se predstavlja kao stranka. Ne želim više da zavaravam sebe i druge da smo funkcionalna organizacija koja će u nekom momentu postati registrovana stranka. To se, na žalost, nikada neće desiti! Deo odgovornosti za ovakva dešavanja prihvatam i na sebe, jer sam dozvolio da budem izmanipulisan. Zbog toga se izvinjavam svima o koje sam se eventualno ogrešio duboko verujući da radim ispravnu stvar", naveo je potpredsednik Skupštine AP Vojvodine Ivan Stijepović.

Koordinator za Toplički okrug Igor Stojanović naveo je da podnosi ostavku na sve funkcije i članstvo u DJB, zbog, kako je naveo, toga što se "rukovodstvo samo na papiru zalaže za principe i vrednosti" zbog kojih je pristupio ovoj organizaciji.

"Smatram da smo ja i ostali članovi izmanipulisani, prevareni, obmanuti od strane bivšeg predsednika, slepo verujući da se on zaista zalaže za promene sistema o kojima smo četiri godine pričali", naveo je Stojanović.

Ostavku na članstvo podnela je i poslanica u Skupštini AP Vojvodina Zorica Damjanović, šefica pokrajinskih poslanika Svetlana Kozić,  kao i Darko Ćaldović, Koordinator OO DJB Kragujevac.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DJB nastavio da se osipa, pokret napustili Tatjana Macura i još tri člana

Izvor: Radio 021, 12.Apr.2018

Narodna poslanica Tatjana Macura saopštila je da povlači kandidaturu za predsednicu pokreta Dosta je bilo, kao i da napušta poslanički klub i pokret...Pokret su napustili i potpredsednik Skupštine AP Vojvodine Ivan Stijepović, koordinator za Toplički okrug Igor Stojanović i šefica poslaničkog...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.