DJB: Zabranjen ulazak asistentu poslanice u kolicima

Izvor: N1 televizija, 26.Apr.2017, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DJB: Zabranjen ulazak asistentu poslanice u kolicima

Pokret Dosta je bilo saopštio je da je obezbeđenje Skupštine Srbije zabranilo ulaz u zgradu asistentu njihove poslanice Ljupke Mihajlovske, koja je u invalidskim kolicima.

Obezbeđenje je objasnilo da je asistent zadržan zbog novih mera bezbednosti koje je predsednica Skupštine Maja Gojković uvela prošlog četvrtka, naveo je Pokret.

Pokret je dodao da diskriminacija poslanice Dosta je bilo nije novost, ali je ocenio da je uskraćivanje personalnog asistenta >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << "skandal i pokazatelj osionosti i nezakonitog ponašanja Maje Gojković".

DJB navodi da je asistent plaćen iz budžeta Skupštine jer bez njega poslanica ne može da radi i da je zato "potpuno besmisleno i nezamislivo" da ga obezbeđenje Skupštine ne pusti.

Uz to je DJB naveo i da je Ljupki Mihajlovskoj odbijen zahtev da delegacija Univerziteta Erazmus iz Belgije bude njen gost u Skupštini Srbije 28. aprila.

"Zahtev Mihajlovske upućen Grupi za edukaciju, odbijen je usmeno, a pisano obrazloženje koje je zatražila od Svetislave Bulajić, generalne sekretarke Skupštine, nije dobila, takođe bez obrazloženja", piše u saopštenju.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

DJB: Asistentu poslanice u invalidskim kolicima zabranjen ulazak u Skupštinu Srbije

Izvor: Blic, 26.Apr.2017

Pokret Dosta je bilo (DJB) saopštio je danas da je personalnom asistentu poslanice Ljupke Mihajlovske, koja se kreće uz pomoć invalidskih kolica, skupštinsko obezbeđenje zabranilo ulaz u parlament...- Bez personalnog asistenta kretanje poslanice DJB gotovo je nemoguće, jer Skupština nije prilagođena...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.