DJB: Čitanje ekspozea najviše sat vremena, ne može 15

Izvor: B92, 07.Avg.2016, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DJB: Čitanje ekspozea najviše sat vremena, ne može 15

Beograd -- Pokret Dosta je bilo poručio je predsednici skupštine Maji Gojković da ne dozvoli mandataru Vučiću da čitanjem ekspozea “maltretira Skupštinu i poslanike”.

Čitanje ekspozea će, kako je najavljeno, trajati 15 sati.

"Podsećamo predsednicu Skupštine da je kompletno vreme predviđeno za raspravu o ekspozeu ograničeno na pet sati, tako da izglanje ne bi smelo da traje duže od pola sata, najviše sat vremena", navodi se u saopštenju Pokreta dosta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je bilo.

Taj pokret pozvao je mandatara da počne da poštuje zakone i da na vreme predloži novi sastav vlade i njen koncizan plan rada.

"Zahtevamo da se sednica Skupštine zakaže sedam dana unapred, u skladu sa Poslovnikom Skupštine, i da se i poslanicima i javnosti dostavi tekst ekspozea o kome će se raspravljati", navodi se u saopštenju.

U saopštenju je ocenjeno da mandatar svake dve nedelje pomera rokove za sastavljanje vlade i izgovara se na spoljne pritiske, i da to taktiziranje ukazuje da je jedini cilj da se sve institucije uruše, da građani misle da sve zavisi od jednog čoveka koji navodno jedini nešto radi, a svrha je priprema za predsedničke izbore.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.