DIPLOMATSKI SKANDAL! Rusi proteruju radnicu u konzulatu Norveške, HITNO se oglasila Zaharova

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Avg.2022, 12:24

DIPLOMATSKI SKANDAL! Rusi proteruju radnicu u konzulatu Norveške, HITNO se oglasila Zaharova

U pitanju je zaposlena u konzulatu u Murmansku.

Vlasti u Rusiji naložile su radnici u konzulatu Norveške da mora da napusti tu zemlju, javljaju strani mediji.

Zvanična Moskva kontaktirala je ambasadora Norveške i naložila da radnica u konzulatu mora da ode iz Rusije, jer je govorila da "mrzi Ruse".

Kako se navodi, u pitanju je zaposlena u konzulatu u Murmansku, koja je snimljena kako tokom razgovora u besu govori da mrzi Ruse.

Elizabet >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Elingsen se naljutila pošto je trebalo puno vremena da se razreši nesporazum u jednom od smeštaja gde je ona odsela, te da soba u kojoj je bila nije dovoljno čista.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da, iako se zvanični Oslo izvinio zbog ponašanja Elizabet Elingsen, ona mora da napusti zemlju.

- Uzeli smo u obzir izjavu norveškog Ministarstva spoljnih poslova u kojoj su izrazili žaljenje zbog incidenta. U isto vreme, naveli smo da Elingsen ne može da ostane u zemlji posle ovog incidenta - saopštila je portparolka ruskog ministarstva Marija Zaharova.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.