DEVOJČICA U TIRŠOVOJ U KRITIČNOM STANJU Grujučić saopštila najnovije stanje povređenih u pucnjavama

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Maj.2023, 15:48

"DEVOJČICA U TIRŠOVOJ U KRITIČNOM STANJU" Grujučić saopštila najnovije stanje povređenih u pucnjavama

Grujučić je rekla da su nastavnica i devojčica, koje se nalaze u Kliničkom centru, operisane ortopedski i za sada su dobro

Ministarka zdravlja kaže da je najteže stanje devojčice koja je u Tiršovoj, dok su ostali pacijenti povređeni u OŠ "Vladislav Ribnikar" i Mladenovcu stabilno. Prema rečima Danice Grujičić, oni pokazuju znake oporavka.

Ona je za Tanjug rekla da su nastavnica i devojčica, koje se nalaze u Kliničkom centru, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << operisane ortopedski i za sada su dobro, a da je dečko koji je u Urgentnom centru sa povredom vratne kičme počeo bolje da pokreće levu ruku.

Dodala je da će se njegov definitivni oporavak znati za dve-tri godine zbog težine povrede.

Kada je reč o povređenima u okolini Mladenovca i Smedereva, ministarka kaže da je pacijent koji se nalazi u Kliničko bolničkom sentru u Zemunu, stabilan i pored jako velikih ortopedskih povreda koje je imao, da je najteže stanje pacijenta koji je bio u Kliničko bolničkom centru u Dragiši Mišoviću, zbog oštećenje drugog bubrega, a da je devojčica koja je imala povredu podlaktice, već na odeljenju kao i još jedan pacijent koji je imao drenažu grudne duplje i kom će možda trebati još neka intervencija.

- Pacijent koji je imao povredu donjeg dela karlice takođe je dobro. Devojčica koja je imala povredu glave je odlično, ja sam juče razgovarala sa njom. Predstoji joj operacija levog oka, i devojčica koja je imala velike povrede trbuha je isto svesna i budna, posle druge operacije. Njoj takodje predstoje odredjene intervencije, ali ovo daje nadu da će se oni oporaviti - objasnila je ona.

Ističe, da su svi ostali iz Mladenovca i OŠ "Vladislav Ribnikar" stabilno i da su neki već pušteni kući.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.