DETALJI KRVAVOG OBRAČUNA MATURANATA U NIŠU: Oglasio se direktor škole - evo u kakvom su stanju učenici i šta ih čeka posle ovog

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Apr.2023, 19:07

DETALJI KRVAVOG OBRAČUNA MATURANATA U NIŠU: Oglasio se direktor škole - evo u kakvom su stanju učenici i šta ih čeka posle ovog

Direktor kaže da su tuču prijavili policiji, nakon čega je zasedao Tim za bezbednost učenika.

Dvojica učenika Trgovinske škole u Nišu potukla su se danas oko 9 sati dok je još trajao čas. Maturanti su se potukli, ali van učionice, a iz Hitne pomoći koja je bila na terenu kažu da nisu imali teže povrede, već da je samo jedan povredio nos.

On ističe da će učenici biti kažnjeni, a moguće kazne su jedinice iz vladanja i društveno-koristan rad.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Kako prepričavaju očevici, to nije bila dogovorena tuča već "ferka" u afektu u hodniku. Obojica su maturanti treće završne godine srednjeg obrazovanja. Na terenu je bila i ekipa niške Hitne pomoći, a potvrdili su da maturanti nisu imali teže povrede nakon tuče.

- Dobro su, to su dva dečaka koja su se razračunala, ali ništa posebno dramatično, nisu bile ni teže povrede, ekipa jeste intervenisala, a pošto su maloletna deca pozvani su roditelji, bila je tu i psihologica, tako da je sve završeno bez nekih većih problema. Ne znam da li su odvezeni u Urgentni centar, koleginica mi je rekla da je to bilo jedno vršnjačko obračunavanje, ništa strašno, bez ikakve upotrebe oružja - naveli su iz Hitne pomoći.

Direktor kaže da na sreću đaci nisu imali teže povrede nakon tuče, jer je jedan od njih imao samo krvarenje iz nosa.

- Nije se desilo na času, jer oni nisu bili na času koji je tada bio u toku. Pokreće se disciplinski postupak sada naravno, nema veze što su maturanti, dobiće kazne. Zasedao je Tim za bezbednost učenika jutros, oni su svoje izjave napisali pred roditeljima - navodi direktor.

Još nije poznato kako će maturanti biti kažnjeni, ali direktor kaže da su kazne neizbežne.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.