Potukli se đaci za vreme časova u niškoj Trgovinskoj školi

Izvor: JužneVesti.com, 28.Apr.2023, 13:47

Potukli se đaci za vreme časova u niškoj Trgovinskoj školi

Dok je trajao čas u Trgovinskoj školi u Nišu maturanti su se potukli, ali van učionice, a iz Hitne pomoći koja je bila na terenu kažu da nisu imali teže povrede, već da je samo jedan povredio nos. Direktor Sreten Marković ističe da su tuču prijavili policiji, kao i da je zasedao Tim za bezbednost učenika i da će učenici sigurno biti kažnjeni, a moguće kazne su jedinice iz vladanja i društveno-koristan rad.

Policiji je sukob između dvojice učenika trećeg razreda >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << niške Trgovinske škole prijavljen jutros u 10:20. Kažu da su o tome obavestili Više javno tužilaštvo i proslediće im izveštaj nakon svedočenja učenika.

Na terenu je bila i ekipa niške Hitne pomoći, a potvrdili su da maturanti nisu imali teže povrede nakon tuče.

Dobro su, to su dva dečaka se razračunala, ali ništa posebno dramatično, nisu bile ni teže povrede, ekipa jeste intervenisala, a pošto su maloletna deca pozvani su roditelji, bila je tu i psihologica, tako da je sve završeno bez nekih većih problema. Ne znam da li su odvezeni u Urgentni centar, koleginica mi je rekla da je to bilo jedno vršnjačko obračunavanje, ništa strašno, bez ikakve upotrebe oružja. Jedan dečak je imao povredu nosa, ali zaista ništa dramatično - naveli su iz Hitne pomoći.

Direktor Marković kaže da na sreću đaci nisu imali teže povrede nakon jutrošnje tuče, jer je jedan od njih imao samo krvarenje iz nosa. Maturanti su maloletni, pa su u školu pozvani i roditelji, policija je uzela izjave, a direktor kaže da škola sada radi svoj deo posla.

Nije se desilo na času, jer oni nisu bili na času koji je tada bio u toku. Pokreće se disciplinski postupak sada naravno, nema veze što su maturanti, dobiće kazne. Zasedao je Tim za bezbednost učenika jutros, oni su svoje izjave napisali pred roditeljima - navodi Marković.

Još nije poznato kako će maturanti biti kažnjeni, ali direktor kaže da su kazne neizbežne.

Po mojoj slobodnoj pretpostavci oni će dobiti jedinicu iz vladanja, najverovatnije, ali još nije istraženo sve, to se desilo nedavno, a posle toga ide društveno koristan rad u skladu sa ocenom koju dobiju iz vladanja i što se tiče škole pratimo ih, pravimo individualni plan podrške za jednog i za drugog - ističe Marković.

Škola je takođe dužna da o incidentu obavesti Školsku upravu i Centar za socijalni rad.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

INCIDENT U NIŠKOJ ŠKOLI: Maturanti se potukli, intervenisala Hitna pomoć

Izvor: Pančevac-online.com, 28.Apr.2023

Dvojica učenika Trgovinske škole u Nišu potukla su se danas oko 9 sati dok je još trajao čas. Maturanti su se potukli, ali van učionice, a iz Hitne pomoći koja je bila na terenu kažu da nisu imali teže povrede, već da je samo jedan povredio nos. Direktor Sreten Marković kaže da su tuču prijavili...

Nastavak na Pančevac-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.