DEMOKRATIJA NA NEMAČKI NAČIN! Srbiji prodaju liberalnu priču, a u državi im JAVAŠLUK - Univerzitet daje 80 i 50 evra studentima da promene prebivalište zbog glasanja

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Mar.2024, 22:55

DEMOKRATIJA NA NEMAČKI NAČIN! Srbiji prodaju liberalnu priču, a u državi im JAVAŠLUK - Univerzitet daje 80 i 50 evra studentima da promene prebivalište zbog glasanja

Važno je da su oni oličenje demokratije.

Stotine hiljada ljudi protestovalo je širom gradova u Nemačkoj od početka ove godine, ustajući protiv stranke Alternativa za Nemačku, relativno nove, krajnje desničarske, nacionalističke partije koja je poznata kao AfD.

Budući da stranka rapidno dobija na popularnosti, a vladajućoj struji u Nemačkoj se to ne dopada, odlučeno je da se krene u ratovanje prljavim metodama.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Ovim povodom, Nemci su rešili da se ponovo okrenu svom istorijskom licemerju, te je, prema pisanju Bilda, Univerzitet Bauhaus u Vajmaru otvoreno pozvao studente da fiktivno prijave prebivalište u Tirginiji, kako bi sprečili pomenutu desničarsku stranku da pobedi na izborima.

Onda u Srbiji imamo Đilasa i njegove prijatelje i istomišljenike Rota i Šidera, vrsne demokrate, koji se usuđuju da u Srbiji prodaju priču o izbornoj krađi, podmićivanju glasača i promeni prebivališta, kako bi se osporili jedni od najdemokratskijih i najkvalitetnije organizovanih izbora u modernoj istoriji Evrope, gde su srpski građani 17. decembra 2023. izašli i rekli svoje - a to je bilo da veruju aktuelnoj vlasti i viziji o boljoj budućnosti za sve građane Srbije.

Kako piše nemački Bild, u svemu postoji i jedna pikanterija vezana za celu kampanju protiv stranke Alternativa za Nemačku, a to je staro dobro podmićivanje. Nemačka, samoprozvani čuvar demokratije i liberalnih ideja, zemlja koja daje sve od sebe da uništi zdravu srpsku buudućnost tvrdnjama o potplaćivanju birača radi upravo to - Potencijalne glasače mame novcem.

Sve je još tragičnije, ili komičnije, ako uzmemo u obzir da se u Nemačkoj čitava ova afera odigrava na univerzitetima. Inicijativa posebno oglašava, pazite sad, bonuse za ponovnu registraciju univerzitetskih gradova: Vajmar 300 evra, Jena do 120 evra, Gera 100 evra godišnje, Ilmenau 80 evra godišnje i Šmalkalden 50 evra/po semestru. Prema pisanju Bilda, u kampanju je uključeno sedam univerziteta.

Dok Srbija ulaže u svoju budućnost, u svoju decu i studente, gradeći 7 fakulteta, 9 instituta, istraživački centri, poslovni park, muzej i još mnogo toga u sastavu BIO4 kampusa, kao deo projekta EXPO 2027, Nemačka od svojih studenata pravi podmićenu kritičnu masu, koja će za šaku evra da radi onako kako im se kaže. Srbiji, zemlji koja redovno osvaja medalje na svetskim takmičenjima iz prirodnih nauka, zemlji koja se ponosi svojim obrazovnim sistemom i svojim učenicima i studentima, jedna Nemačka pokušava da održava predavanja.

Uprkos zahtevu za neutralnost na nadolazećim nemačkim izborima, kako i dolikuje jednoj demokratskoj zemlji, kakvom se Nemačka svakako predstavlja, Univerzitet Bauhaus u Vajmaru nedvosmisleno i otvoreno poziva ljude da utiču na lokalne, evropske i državne izbore i to ni manje ni više nego novcem.

- Ponovo se registrujte, obezbedite bonus, uključite se, glasajte, ojačajte demokratiju - stoji kao slogan za ovu kampanju.

Ist Geldbestechung eine unlautere Einflussnahme – oder einfach nur #Demokratie?

Die Bauhaus-Universität in Weimar ruft, trotz Neutralitätsgebot, ganz offen zur Beeinflussung der Kommunal-, Europa- und Landtagswahlen auf.

Mit dem Slogan:

Ummelden, Prämie sichern, einmischen,… pic.twitter.com/CfslzAjhzH

— Jay ✪ (@JayProPax) March 1, 2024

Istorija dvadesetog veka, izgleda da je potpuno izbrisana iz nemačkih udžbenika, a pamćenje ove nacije je očigledno bledo i kratkog roka.

Demokratija je ovde rekla "laku noć", ako je ikad i postojala u ovoj zemlji, koja Evropu nesumnjivo vodi u propast. Nemačka je očigledno zemlja u kojoj ne postoji politički fer-plej i gde se prljava sredstva, poput ovoga kome svedočimo danas, mandatorno koriste, kako bi se veštački opstalo na vlastia.

Jedna ovakva zemlja se usuđuje da šalje svoje predstavnike u Srbiju da nam drže lekcije o izborima i demokratiji.

Izvor: Srbija Danas

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.