DEMANTUJU: Venecuelanska naftna kompanija NIJE OTVARALA nove račune u „Gasprombanci“!

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Feb.2019, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DEMANTUJU: Venecuelanska naftna kompanija NIJE OTVARALA nove račune u „Gasprombanci“!

Tvrdnje da je venecuelanska državna naftna kompanija PDVSA otvorila nove račune u ruskoj „Gasprombanci“ (GPB) nemaju osnove, izjavio je predstavnik ove banke.

- Informacije agencije Rojters nisu tačne. Kao jedna od najvećih naftnih kompanija na svetu, PDVSA ima otvorene račune kod mnogih velikih banaka, uključujući i međunarodne. U okviru saradnje sa nekoliko ruskih kompanija, klijenata banaka, kompanija PDVSA je takođe pre nekoliko godina otvorila račune u grupi GPB. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Međutim, naglašavamo da nijedan novi račun nije otvoren i banka ne planira da ga otvori - rekao je predstavnik banke.

Agencija Rojters ranije je javila da državna naftna kompanija Venecuele PDVSA premešta svoje bankovne račune u jednu od najvećih ruskih banaka, „Gasprombank“, uprkos američkim sankcijama.

Sjedinjene Američke Države su u januaru blokirale svu imovinu PDVSA u svojoj nadležnosti i uvele trgovinska ograničenja ovoj kompaniji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.