DEDA PODMETNUO POŽAR U DOMU ZA STARE: Nekolicina stanara je STRADALA, preko 50 POVREĐENIH (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Mar.2024, 20:51

DEDA PODMETNUO POŽAR U DOMU ZA STARE: Nekolicina stanara je STRADALA, preko 50 POVREĐENIH (FOTO/VIDEO)

Ovaj čin je sve ostavio u šoku.

Jutros je izbio požar u domu za stare osobe u Severnoj Rajni-Vestfaliji, a policija istražuje jednog od stanara kojeg dovode u vezu s događajem.

Vatrogasci su zatekli vrlo dramatičnu situaciju u domu za penzionere Haus Simon von Moyland.

Bei einem Brand in einem Seniorenheim in Bedburg-Hau in Nordrhein-Westfalen sind mindestens vier Personen gestorben.https://t.co/kE8TinWg7t pic.twitter.com/4EXDJSngTi
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
— NIUS (@niusde_) March 4, 2024

Glavni osumnjičeni je 71-godišnji korisnik doma, rekli su policija i tužiteljstvo. Sumnjiči ga se za izazivanje požara iz nehaja.

Vatrogasci su na mesto požara stigli u pet sati ujutru. Tada se vatra već proširila celom zgradom. Neki su se spasili begom kroz razbijene prozore.

Vatrogasci javljaju da je jedna osoba teško povređena. Trenutno je na lekarskoj brizi zadržano 46 štićenika.

- Ovo je vrlo dramatična situacija. Svi su u šoku" - rekao je Mihael Hendriks, portparol vatrogasne službe u Bedburg-Hau.

Najmanje četiri osobe poginule su u požaru u domu za penzionere u Bedburg-Hau, a najmanje 59 osoba je povređeno, uključujući jednog policajca.

Almanya'da huzurevinde yangın: 4 kişi hayatını kaybetti

🔴Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletindeki Bedburg-Hau beldesinde bulunan huzurevinde çıkan yangında ilk belirlemelere göre 4 kişi yaşamını yitirdi, 23 kişi yaralandı. pic.twitter.com/xi2jJ6Ydsx

— Nupel Haber (@nupelonline) March 4, 2024

Izvor: Srbija Danas/Mondo/Autor: M. Š.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.