DEČAK (9) POGINUO NAKON PADA SA BICIKLE: Dobio ga na poklon umesto plejstejšna, a završilo se KOBNO

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jun.2021, 16:31

DEČAK (9) POGINUO NAKON PADA SA BICIKLE: Dobio ga na poklon umesto "plejstejšna", a završilo se KOBNO

Dečak (12) je preminuo nakon što je izgubio kontrolu nad biciklom koji mu je otac kupio na poklon umesto Plejstejšna.

Korei Katon (12), zadobio je ozbiljne povrede glave nakon što je pao kada je prvi put isprobao biciklu koju je dobio na poklon.

Neiskusni biciklista snažno je zakočio na oštroj krivini, ali je preskočio ulicu i udario u kombi koji je nailazio.

Kori je prebačen helikopterom u bolnicu gde je operisan, ali je ubrzo preminuo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Njegov otac rekao je u istrazi da se brinuo da Korei provodi previše vremena igrajući računarske igre i da je bio uzbuđen što mu je nabavio bicikl.

Istraga kaže da je školarac tragično izgubio kontrolu nad biciklom zbog brzine i zato što nije bio upoznat sa lokacijom, prenosi britanski Mirror.

U vreme nesreće, Kori je živeo sa majkom Tairom u Redingu u Berkširu, ali je vikende provodio s ocem u svojoj kući u Kaveršam-u nakon razvoda roditelja 2018. godine.

Gospođa Katon je tvrdila da je Korei umro jer je dečakov otac bio nemaran. Rekla je da je Korei navikao da vozi samo brdski bicikl sa širokim gumama, da je novi bicikl bio prevelik i da dečak nije nosio odgovarajući biciklistički komplet i pravilno postavljenu kacigu.

Ali na saslušanju, mrtvozornik iz Okfordšir-a Daren Salter rekao je da ne postoji odgovarajuća osnova za zaključak o zanemarivanju. Rekao je da je Korei izgubio kontrolu zbog brzine i jer nije bio upoznat sa lokacijom i biciklom.

Otac dečaka gospodin Katon vozio se iza svog sina kako bi procenio promenu brzine, položaj puta i zaštitio ga od prometa.

Zastali su da prezalogaje kada se Kori požalio da mu je kaciga neudobna, olabavio je podbradak i ponovo prilagodio traku za glavu pre nego što je nastavio ka brdu Vitčurč.

Sud je čuo da su policijski istražitelji na brdu otkrili tragove biciklističkih guma, uzrokovane kočenjem Koreijevih kočnica dok je pokušavao da uspori. U trenutku udara, kombi koji je nadolazio bio je gotovo u mirovanju, jer je vozač zgazio na kočnicu i pokušao da skrene na ivičnjak kako bi izbegao sudar.

Procenjeno je da je Korei pretrpeo traumatičnu povredu mozga i preminuo kao rezultat sudara u drumskom saobraćaju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.