Izvor: Blic, 29.Dec.2017, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"DECA SU IZGINULA, A NIKO NIJE KRIV" Vozač autobusa koji je 2011. usmrtio dvoje studenata - OSLOBOĐEN

Vozač autobusa firme "Beobus" na liniji 77, Jovan Stolić (67), koji je 2011. godine na Zvezdari usmrtio Dijanu Đorović (22) i Radomira Vučkovića (19), oslobođen je prvostepenom sudskom presudom.

Podsećamo, on je u novembru 2011. godine kod okretnice autobusa 77 na Zvezdari izgubio kontrolu nad vozilom i uleteo u park, usmrtivši tada Dijanu Đorović (22) i Radomira Vučkovića (19), dok je Tijana Đorović, sestra preminule Dijane, previžela sa povredama.

Nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << šest godina, ovaj slučaj je dobio svoj epilog kada je prvostepenom presudom oslobođen Jovan Stolić (67). Slađana Vučković, majka preminulog Radomira za "Blic" kaže ne može da definiše kako se oseća, ali da je načinjena velika nepravda.

- Pročitana je završna reč i sada ispada da su oni krivi što su bili u parku. Kako kažu, vozač je bio u autobusu i navodno su kočnice otkazale. Prema onome što smo videli, mogao je da promeni pravac jer na tom mestu ima rasvete, kontejnera, drveća u koje kada bi udario, zaustavio bi se - kaže neutešna majka ističući da je sigurno bilo solucija da se ova nesreća barem ublaži, ako ne i izbegne.

Osim toga, ona još navodi da je čudno da je autobusom pri udaru prelomio stablo, a da je ostao nepovređen.

- Nije mi jasno kako je moguće da neko ko je izgubio kontrolu nad vozilom i udario u drvo koje je od siline slomio, može da ostane gotovo neogreban - kaže ona i još dodaje da gubitak sina jedinca ništa ne može da ublaži, ali da pravda mora biti zadovoljena makar zbog druge dece i kako se ovako nešto ne bi ponovilo.

Podsećamo, u toku istrage je bilo mnogo nepravilnosti oko toga da li je autobusom pre sletanja u park kočeno ili ne, kao i da li je autobusom upravljao vozač ili je ipak bio prazan. Kako je "Blic" tada preneo, vozač je tvrdio da je autobus dobio turažu, odnosno da je gas stalno rastao, a da mu je otkazala kočnica, kao i dugme kojim bi iz veće brzine prebacio u manju.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POKOSIO MLADE NA ZVEZDARI: Oslobođen vozač autobusa na liniji 77

Izvor: Kurir, 29.Dec.2017

Sud utvrdio da Jovan Stolić (67), koji je u novembru 2011. usmrtio studente Dijanu Đorović (22) i Radomira Vučkovića (19), nije kriv za nesreću jer je autobus za čijim je volanom sedeo bio neispravan

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.