DANAS SMO DEFINISALI ŠEST OSNOVNIH CILJEVA VLADE Vučić izložio pravac i politiku kojim će ići nova Vlada Srbije

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Okt.2020, 19:23

"DANAS SMO DEFINISALI ŠEST OSNOVNIH CILJEVA VLADE" Vučić izložio pravac i politiku kojim će ići nova Vlada Srbije

Drugi, najvažniji zadatak je borba za interese srpskog naroda i Srbije na Kosovu i Metohiji i očuvanje vitalnih interesa

Nova vlada i skupština biće "ograničenog trajanja", izjavio je večeras predsednik Aleksandar Vučić i najavio da će vanredni parlamentarni izbori biti održani najkasnije do 3. aprila 2022. godine.

Vučić je rekao da je na sednici Predsedsedništva bilo različitih mišljenja o tome kako formriati novu vladu i parlament.

- Mi smo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << danas definisali šest osnovnih ciljeva - rekao je Vučić.

Kao prvi cilj nove vlade, naveo je brigu za zdravlje građana, odnosno borbu protiv korona virusa.

Drugi, kako kaže, najvažniji zadatak je borba za interese srpskog naroda i Srbije na Kosovu i Metohiji i očuvanje vitalnih interesa Srbije na Kosovu i Metohiji.

- Ta borba je teška, nju vodimo osam godina, i za nju neću da okrivim samo prethodnu vlast, jer taj problem traje, a 2008. godine je kulminirala. Za to je potrebno jedinstvo našeg naroda i spremnost za kompromisno rešenje i ulazak u razgovore o tome - rekao je Vučić.

Treća tačka je borba protiv mafije i organizovanog kriminala, naglasio je predsednik Srbije.

Četvrti cilj je, prema njegovim rečima, istrajavanje na politici nezavisnog odlučivanja, odnosno na nezavisnoj spoljnoj politici a peti ubrzane reforme, posebno rešavanje vladavine prava u okviru evointegracija.

Šesti cilj je dalji rast srpske ekonomije, rekao je Vučić.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.