DAN KADA JE POSTALO JASNO DA NEPRIJATELJ GUBI RAT! Epohalna bitka promenila tok istorije i omogućila iskrcavanje u Normadniji! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Dec.2023, 09:29

DAN KADA JE POSTALO JASNO DA NEPRIJATELJ GUBI RAT! Epohalna bitka promenila tok istorije i omogućila iskrcavanje u Normadniji! (VIDEO)

Važan segment svetske istoriografije.

U Drugom svetskom ratu, Point du Hok je bila lokacija niza nemačkih bunkera i mitraljeskih stubova.

Pre invazije na Normandiju, nemačka vojska je to područje utvrdila betonskim kazamatima i puškama.

Na dan D, Grupa privremenih rendžera vojske Sjedinjenih Država napala je i zauzela Point du Hok nakon što se penjala po liticama.

Generali Sjedinjenih Država, uključujući Dvajta >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << D. Ajzenhauera, utvrdili su da se u tom mestu nalazi artiljerija koja može da uspori napade na obližnje plaže.

Kako su se stvari razvijale, ko su bili ključni akteri i kakav je bio vojni raspored snaga obradio je jutjub kanal "Srpske bitke" a ceo video pogledajte u nastavku:

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.