DAN KAD JE NESTALA DRŽAVNA ZAJEDNICA SRBIJE I CRNE GORE: Komšije slave nezavisnost stečenu na tesnom referendumu

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Maj.2021, 10:21

DAN KAD JE NESTALA DRŽAVNA ZAJEDNICA SRBIJE I CRNE GORE: Komšije slave nezavisnost stečenu na tesnom referendumu

Crna Gora danas slavi 15 godina nezavisnosti

Crna Gora danas obeležava 15 godina od izlaska iz državne zajednice sa Srbijom, što se u toj zemlji slavi kao Dan nezavisnosti.

Na današnji dan - 21. maja 2006. godine, u Crnoj Gori je održan referendum o državno-pravnom statusu.

Na pitanje "Želite li da Republika Crna Gora bude nezavisna država sa punim međunarodno-pravnim subjektivitetom", imalo je pravo da odgovori, sa "Da" ili "Ne" 484.718 >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << građana.

Na referendumu je glasalo 419.240 građana, odnosno 86,5 odsto ukupno upisanih birača. Od tog broja 230.661 građanin, ili 55,5 odsto od broja važećih glasova, odgovorilo je sa "Da", a 185.002 građanina, odnosno 44,5 odsto, odgovorilo je sa "Ne".

Obeležavanje praznika biće organizovano u 10 sati, na Trgu nezavisnosti u Podgorici.

Programom je planirano spuštanje padobranca sa državnom zastavom na Trgu nezavisnosti, uz nastup orkestra Vojske Crne Gore.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.