DAJTE JERMENIMA DRUGU DRŽAVU Alijev šokirao izjavom, obratio se velikom savezniku Jerevana

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Dec.2020, 17:13

"DAJTE JERMENIMA DRUGU DRŽAVU" Alijev šokirao izjavom, obratio se velikom savezniku Jerevana

"Ne savetujem da se taj termin i dalje koristi...", rekao je Alijev

Azerbejdžanski predsednik Ilham Alijev predlaže zvaničnom Parizu da Jermenima koji žive u Francuskoj da Marsej i stvori za njih "drugu državu".

Nedavno je francuski Senat usvojio Rezoluciju u kojoj se francuska vlada poziva da prizna nezavisnost Nagorno-Karabaha i da od Bakua traži da povuče svoju vojsku iz tog regiona.

Istovremeno, državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Žan-Batist >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Lemoan je tokom diskusije o Rezoluciji rekao da jednostrano priznanje Nagorno-Karabaha od strane Francuske nikome neće biti od koristi niti će doprineti mirovnom procesu.

- Zemlje, udaljene odavde hiljade kilometara, danas donose zakone, parlamenti razmatraju ta pitanja. Kakve veze ima francuski parlament s našim pitanjem? Koliko je godina Francuska kopredsednik Minske grupe? Da li je nešto uradila? Da li je preduzela neki konkretan korak za rešenje ovog pitanja? Senat usvaja Rezoluciju kako bi Nagorno-Karabah bio prizant. Ako vam se sviđaju, govorio sam to tokom rata, dajte im Marsej, promenite mu ime, napravite im drugu državu. Niko ne može da se meša u naše stvari - rekao je Alijev.

Prema njegovim rečima, termin "karabaški konflikt" je već otišao u prošlost.

- Ne savetujem da se taj termin i dalje koristi. Osim kada se govori o istoriji - zaključio je Alijev.

Jermenska zajednica u Francuskoj je najveća na prostoru EU, a treća u svetu.

Vesti iz Nagorno-Karabaha pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.