DA SRCE PUKNE! MATEJEVO TELO STIGLO U SPLIT Kovčeg u kapeli, a evo kada se očekuje sahrana

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Maj.2022, 16:57

DA SRCE PUKNE! MATEJEVO TELO STIGLO U SPLIT Kovčeg u kapeli, a evo kada se očekuje sahrana

Kako se saznaje sanduk sa posmrtnim ostacima Mateja Periša (27) stigao je u njegov rodni grad Split.

Prema rečima izvora, kovčeg sa telom tragično preminulog mladića dopremljen je na groblje Lovrinac u Splitu i nalazi se u kapeli.

- Za sada još uvek nije poznato vreme sahrane, ali pretpostavlja se da će biti u ponedeljak - kaže sagovornik i dodaje da je kovčeg tek jutros oko pet sati krenuo put Splita.

Podsetimo, u toku jučerašnjeg >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dana u crkvi Sv Ante u Beogradu bilo je izložen kovčeg sa posmrtnim ostacima mladića iz Splita koji je nestao 31. decembra prošle godine, a njegovo telo nađeno je 18. maja nasukano ispod mosta na pontonu na Adi huju u Beogradu. Veliki broj građana juče se okupio u crkvi kako bi ispratilo Mateja i prisustvovalo misi koju je držao nadbiskup Stanislav Hočevar, a pridružio mu se i srpski patrijarh Porfirije.

Nenad Periš, Matejev otac, juče se zahvalio okupljenima na svim molitvama i saosećanju tokom svih 139 dana koliko je i trajala potraga za njegovim sinom i obratio se rečima:

- Hvala Beogradu na velikom srcu koje mi je dao. Došao je do kraja i vodim sina kući, a srce nam je ostalo ovde.

Nakon toga veliki broj okupljenih pozdravio se sa Nenadom. Porodica Periš zamolila je sve da se sahrana obavi u najužem krugu porodice i prijatelja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Misteriozna Srpkinja se oprostila od Mateja: Oprosti što te nisam poljubila poslednji put

Izvor: Luftika.rs, 22.Maj.2022, 11:52

Telo Mateja Periša isplivalo je u sredu 18. maja, posle 139 dana potrage za njim, kod Ade Huje u reci Dunav, a dva dana kasnije Beograd se od njega oprostio u Crkvi Svetog Ante, a u rodni Split dopremljen je juče. Mnogi su se od tragično stradalog Splićanina oprostili preko društvenih mreža, a...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.