DA LI JE SVET NAPUSTIO INDIJU: Države se zatvaraju zbog korone, slike katastrofe sve užasnije (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Maj.2021, 08:43

DA LI JE SVET NAPUSTIO INDIJU: Države se zatvaraju zbog korone, slike katastrofe sve užasnije (FOTO)

Indijska savezna država Tamil Nadu se zatvara na dve nedelje

Indijska savezna država Tamil Nadu najavila je u subotu mere zatvaranja koje će trajati dve nedelje, dok je u Indiji zabeležen rekordan broj umrlih od koronavirusa u jednom danu i kontinuirani rast novozaraženih.

U protekla 24 sata u Indiji je zabilježeno 4187 preminulih od covida-19, čime je ukupan broj umrlih u epidemiji porastao na nešto manje od 240.000, saopštilo je indijsko ministarstvo zdravstva. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Sa 401.107 novoobolelih, ukupan broj zaraženih od početka pandemije se povećao na 21.9 miliona.

Vlasti Tamil Nadua objavile su da će mere zatvaranja na nivou cele države na snagu stupiti u ponedeljak, a trajaće do 24. maja. Prodavnice i ostali preduzetnici biće otvoreni tokom subote i nedelje kako bi se građani stigli pripremiti za zatvaranje.

Karnataka, susedna država na jugu Indije čiji je glavni grad Bengaluru, sedište tehnoloških organizacija, u petak je najavila da produžava mere ograničavanja kretanja, takođe do 24. maja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.