DA LI JE SRBIJA SPREMNA ZA UVOĐENJE KOVID-PASOŠA? Premijerka Brnabić dala konačan odgovor na goruće pitanje!

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Feb.2021, 13:21

DA LI JE SRBIJA SPREMNA ZA UVOĐENJE KOVID-PASOŠA? Premijerka Brnabić dala konačan odgovor na goruće pitanje!

Premijerka Brnabić smatra da je uvođenje kovid-pasoša suprotno evropskoj vrednosti, ali je istakla da je Srbija spremna na ovaj korak ukoliko bude neophodan

Premijerka Brnabić danas je komentarisala ideju o uvođenju kovid-pasoša u Evropi.

- Uvođenje kovid pasoša za putovanja suprotno je svakoj evropskoj vrednosti, osnovnim evropskim vrednostima, slobodi kretanja i pravu na izbor – izjavila je danas premijerka Srbije Ana Brnabić.

Ona je istakla da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je stopostotno za vakcinaciju, ali smatra da bi ljudi morali da imaju pravo izbora.

- Kovid pasoši diskriminišu ljude koji iz zdravstvenih ili nekih drugih razloga ne mogu da se vakcinišu – istakla je Brnabić.

- Nisam očekivala takvu odluku Evropske unije i nadam se da ona nije finalna, ali ako bude finalna mi smo od prvog dana spremni za tako nešto. Ukoliko se uvedu kovid pasoši, naš informacioni sistem to može da podrži - rekla je premijerka Brnabić.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brnabić: Kovid pasoši suprotni EU vrednostima

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Feb.2021

RAČA - Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je ideja o uvođenju kovid pasoša u Evropi suprotna evropskim vrijednostima slobode kretanja i prava na izbor, ali da će Srbija, ako se to desi biti i za to spremna, jer već ima informacioni sistem koji to omogućava.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.